пещера Дяволско гърло

 увеличи карта

Хотели в близост

къща за гости Здравец **
Триград    1.4 км
вила Роси **
Триград    1.7 км
самостоятелни стаи Римски мост **
Триград    1.7 км
къща за гости Елена **
Триград    1.7 км
къща за гости Чолаковата къща **
Триград    1.7 км
2014.05.05
22:13

Бях слушала много за тази пещера и с голям интерес очаквах да я посетя.Това се случи в един много дъждовен ден,но приветливата екскурзоводка ни накара да го забравим и да се потопим в магията създадена от природата.По непринуден начин ни показа на какво да обърнем внимание.В самата пещера има сянка наподобяваща в профил дяволска глава.Усещането създадено от грохота на водопада и мъглата от водни пръски те кара да се чувстваш сякаш наистина се намиращ на входа към долната земя.Поглеждайки нагоре виждаш свелината на изхода и поемаш нагоре към нея.Започва едно доста трудно изкачване за неподготвени за това хора.Стъпалата са стръмни но има площадки за почивка.Бяхме любезно имформирани за това но кой ти слуша?Илизайки навън на светло със сърце в гърлото можеш поне за малко да се почустващ победител и да си кажеш аз успях!Това заслужава да се види и изпита лично.Нека да заповядат всички,които искат да изпитат това чувство без да се влияят от този каза това, другия разказа онова.В България има много красиви места ,които трябва да се видят ,а не само да се слуша за тях.

2012.02.05
18:51

Посещението в пещерата е доста вълнуващо, понеже не е типичната пещера с характерните пещерни образувание, понеже е доста млада. Емоцията се създава от самото бучене на реката течаща под скалите, и края на прехода който е най-вълнуващ - многото, тесни, малки и много на гъсто наредени хлъзгави стълби! Тази част от Родопите е уникална, невероятна природа, тесни пътища,надвиснали скали над пътя, спиращи дъхът гледки, които не се повтарят с всеки следващ метър!Всеки българин трябва да види това богатство на природата ни.

2011.08.29
15:20

Бяхме слушали за тази пещера много въодушевени коментари и тази година решихме да я посетим. И може би, защото имах
големи очаквания, за мен не беше нищо особено. Една огромна подземна зала ("бучащата зала"), в която няма какво да се види - няма характерните за пещерите образувания.
Чува се само грохот от падаща вода (в тази пещера се намира най-големият подземен водопад на Балканите).
Мислех си, че водопадът се вижда, но не - само се чува. Излиза се по стръмни (150 на брой) стъпала, но гледката на изхода си струва усилията - тук е по-красиво от самата пещера.
Пътят за Дяволското гърло минава през Триградското ждрело, което е много красиво и трябва да се види. Изобщо природата тук е била много, много щедра.


Входът на пещерата (долу вдясно) В пещерата Дяволското гърло В пещерата Дяволското гърло Изходът на пещерата Дяволското гърло
2011.07.10
20:00

Няма такава красота, абсолютно никъде няма такова нещо !Вълшебство!Благословени сме с такава природа!


2009.08.04
15:49

здравейте,преди два дни се върнах от екскрузия в Родопите.Невероятна природа,неземна красота.А пещерите всяка е неповторима сама за себе си.Пещерата"Дяволското гърло" е по-екстремна,много тайнствено подземно царство,струва си човек да се въоръжи с малко смелост и да посети тази невероятна природна забележителност.С удоволствие бих се върнала в Родопите.

2009.06.21
18:31

ами и аз това лято бях по родопите и наистина се очаровах от природата на България
дяволското гарло наистина вдига адреналина но за съжаление не можах да видя водопада


2009.02.17
17:39

Лятото на 2008 бяхме из Родопите.Това е място благословено от боговете .Невероятна природа която и на сьн не можеш да видиш.Приказни местенца за отдх.Кристална вода -студена и сладка утолява жаждата и на наи капризния турист Няма път в гората и в планината без чешма с такава вода.А-пещерите Дяволското гърло и Ягодинската пещера те запленяват с таинственост и мистерия на отминали векове Не могат да се опишат .Трябва да го видиш да се докоснеш до историята.Които е прекрачил прага на тази планина му се ще да се връща пак и пак .Очарована съм.

2009.01.31
15:51

Здравейте.Аз също съм посещавала тази пещера,мога да кажа,че като всяка природна забележителност,тя е също толкова красива,но Съевата дупка е много по-добра от нея.

2008.08.27
19:10

Пещерата Дяволското гърло е уникална сама по себе си!Когато си там чувстваш истински силата на природата.

2008.08.22
16:49

Здравейте! Преди два дни се върнах от пещерата и съм невероятно очарована.Посетихме и съседната на тази пещера "Ягодинската". И двете са очарователни, но Дяволското гърло си е просто УНИКАЛНА И НЕПОВТОРИМА! Уверете се сами, колко красоти са събрани в България - земя, като една човешка длан, но по- голяма ти не си ми нужна.

2008.07.22
18:26

Невероятно място! Уникално ждрело и пещера ! Заслужава си ходенето до там . Имаме невероятна природа . Трябва само реклама и пътя да се пооправи и ще им "вземем акъла" на чужденците.

2008.04.09
23:19

Здравейте тук също съм очарована от гледката в пещерата "Дяволското гърло". Даже на моменти ми ставаше страшничко от тъмнината и грохота на водата. Изживяването беше невероятно. Идете и вижте. Не бих могла да опиша това с думи. Прекрасни спомени от този район имам през лятото на 2006 година.Bookmark and Share