Разходка из югозападна България

В края на месец юни 2010г. на път към Гърция посетих няколко прекрасни местенца в югозападна България - Рилски манастир, град Мелник и Самуиловата крепост близо до Петрич.

от icakis (42)
1
2010-07-05 22:45

Посетих Самуиловата крепост това лято на път към Гърция. Крепостта е разположена между планините Огражден и Беласица, на невисок хълм на десния бряг на река Струмешница и на 5 километра от село Ключ. Построена е вероятно в периода 1009-1013 година по време на управлението на цар Самуил.

Искам лично да благодаря на жената на входа на крепостта, от която си купихме билети и ни отдели повече от половина час да ни разкаже в подробности историята на крепостта и на какво да обърнем внимание при разходката ни. Съжалявам само, че не направих повече снимки.

Самуилова крепост статуя на Самуил изглед към Македония2
2010-07-05 22:31

Невероятна къща наистина! Особено ме впечатли винарната, която представлява пещера, дълга няколко десетки метра и с вход във вътрешността на Кордопуловата къща. Комбинирайте посещението на къщата и с разходка до Роженския манастир, само на няколко километра от Мелник.

Кордопулова къща винарна Кордопулова къща град Мелник

3
2010-07-05 22:24

Мелник е малко очарователно градче, разположено в красива местност и само на няколко километра от Роженския манастир. Отседнах за два дни в едно хотелче в края на града и съм очарован от атмосфера придавана от къщите и винарните в това далечно кътче на България. Посещение на Роженския манастир също е препоръчително.

Мелник Мелнишки пирамиди изглед от хотелчето ни Мелник4
2010-07-05 22:14

За първи път посетих Рилския манастир едва тази година в средата на юни месец. Останах очарован не само от мащабите и уникалната му архитектура, но и от мястото където се намира - сред красивите иглолистни гори на Рила планина. Основан от българския светец, св. Йоан Рилски, Рилският манастир е културно средище и прекрасен туристически център. Пожелавам всекиму щастието да го посети.

Рилски манастир Рилски манастир Рилски манастир манастирска вода :)Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.