Кордопулова къща - Мелник

 увеличи карта

Хотели в близост

хотел Болярка ***
Мелник    0.2 км
самостоятелни стаи Къща Живко Ангов
Мелник    0.5 км
хотел Марио **
Мелник    0.5 км
къща за гости Римски мост **
Мелник    0.6 км
самостоятелни стаи При Стамена **
Мелник    0.7 км
2015.04.04
06:11

бях там на Ножа година, за къщата нямам думи,с мене бяха приятели от САЩ думите им бяха -ние си имаме Белия дом,а Вие това,купих ме и вино,което беше на ниво, но хората ни предупредиха че то не е филтрирано и това е политика на избата ,отфорихме го на 14 февруари и не беше мръднало и кота !!!

2014.03.29
01:21

Къщата е невероятна,но има какво да се желае по отношение на маркетинг и Pr. И при мен същото-виното,което опитах нямаше нищо общо с виното,което купих за подарък на мои познати от Гърция.Когато го отворихме след 3 месеца бутилката беше пълна с пърчета утайка и се беше вкиснало.Направо ми идеше да потъна от срам пред хората.Аз им разказвах за историята на това вино и за качеството му.........нали се сещате какво са си помислили за Българските вина след като това,което им занесох е от най-качествените.Нямам думи така не се прави реклама и добро впечатление,с измама се губи,а не се печели.Жалко,че такава хубава къща си петни името по този начин!!!!!!!!!!

2010.07.14
21:20

Не знам за управителката или там каквато е бил тази стросната жена спомената в предните коментари, но аз лично бях очарован от самата Кордопулова къща при посещението ми на Мелник преди 2-3 години. В крайна сметка, едва ли точно пък в македонския край на България очаквате да срещнете най-дружелюбните хора.

Цялата архитектура на къщата е невероятна. Най ми хареса зимната градина и естествено винарната. В самата винарна ни дадоха да опитаме и прочутото Мелнишко вино (става дума не за произведено в района на едноименния град вино, а за вино произведено от сорта Широка Мелнишка Лоза- страхотен, нямащ равен на себе си сорт български, грозде, даващ едно уникално в световен мащаб вино.) След като го опитахме естествено не пропуснахме да си купим няколко бутилки, но честно казано това което опитахме на място мисля че беше доста по-добро. Или става дума за примамка или просто емоционалната магия на самата къща променя и вкусовото усещане. При всяко положение едно НАЗДРАВЕ! с добра компания винаги е добре дошло.

maja2012.06.08 01:31
Бяхме в Кордопуловата къща на 09 03 2012г.Хареса ни много.Разгледахме всичко.В къщата се продава вино и ни убеждаваха че е много хубаво.Закупихме си 2 бутилки бутилирано с етекет на Кордопуловата къща реколта 2010 широка мелнишка.Имаше и пломба.След като престоя месец и нещо 1 бутилка беше гръмнала а виното не е вино а оцет.Сега очакваме да гръмне и 2 бутилка а са съхранявани на ниска температура в мазето, заедно с други бутилки вино.Това означава ,че виното което сме купили там не е истинско а вода и захар и си е чиста проба печалбарство,а не беше евтино.Разочарована съм много,Не искам да напиша българска работа както обикновено се изразяваме,Може би се разчита на това че българите са пичници,бързо ще изпият виното и няма да разберат че е менте.Е скъпи господа има и нормални хора,които по принцип не пият и на празници искат да изпият 1 чаша качествено вино.Така че не може да излъжете всички.Затова съветвам хората ако посетят къщата да не купуват вино,защото е некачествено.И не мислете ,че коментара ми е предубеден,нямам нищо общо с тоя бизнес,за съжаление това е самата истина.
goody2013.04.05 00:20
Както написах в моя коментар - дегустираното вино на място е хубаво няма нищо общо с купеното пак от там. Не ви съветвам да си давате парите. Наистина става дума за доста добавена захар, така че спестете си парите и главоболието и си купете по-добре от супермаркета.
2010.07.05
22:41

Къщата беше сравнително хубава, но бабата, която продаваше билети се държеше отвратително. На мен лично ми развали настроението и впечатлението от къщата ми е негативно. Ако решите да я посетите се пригответе да ви се скарат, за това че сте там и пречите на "управителката", която е много заета с чуждестранни туристи, на които говори на български, макар че те въобще не я разбираха.

2010.07.05
22:31

Невероятна къща наистина! Особено ме впечатли винарната, която представлява пещера, дълга няколко десетки метра и с вход във вътрешността на Кордопуловата къща. Комбинирайте посещението на къщата и с разходка до Роженския манастир, само на няколко километра от Мелник.


Кордопулова къща винарна Кордопулова къща град Мелник
icakis2010.07.05 22:32
Пропуснах да добавя, че управителката на къщата се държа ужасно и едва ли не ни се скара задето я занимаваме, но все пак не можа да ми развали впечатленията от къщата.
2010.01.10
14:50

вчера ходих,направо съм изумен,виното наистина е перфектно, трябва да се гордеем с токова нещо,да се рекламира от държавата,да се популизира и така трябва да е с всички исторически места

2008.08.25
21:47

СТРАХОТНА!!! НИЕ БЪЛГАРИТЕ МОЖЕ ДА СЕ ГОРДЕЕМ С ТАКОВА НЕЩО!!!ВИНОТО Е НА НИВО,ЖАЛКО ,ЧЕ СЕ ПРОДАВА САМО ТАМ!!!

2008.06.19
23:27

много ми хареса кордупуловата къща както и град мелник. лично съм ходила и си заслужава да се видиBookmark and Share