къща за гости Хубавата Къща **, Велико Търново

Рейтинг:  3 star rating  3.4 / 5 (49 вота)
 увеличи карта     още инфо    контакти
Забележителности в близост
Велико Търново - Царевец
Велико Търново    0.3 км
Арбанаси
Велико Търново    2.4 км
Преображенски манастир
Велико Търново    5.2 км
Соколски манастир
Велико Търново    11.6 км
желая да следя тази тема за нови коментари
InaT1511 (1)
отседнал Март 2018 за 1-3 дни семейно
2018.03.24
14:24
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

.В началото обслужването на персонала беше отзивчиво,но за кратко.,вечерта се прибрахме и забелязахме,че е хладно в стаята,абсолютен некомфорт,извикахме господина който трябваше да се грижи за ,,удобството” и ,,уюта” на гостите си и той започна да мери с термометър температурата на стаята,като държи пръст на живака,за да покаже,че температурата уж била нормална.Никога не съм срещала по-нахални хора!На сутринта към 08:00часа от горния етаж се чуваха скандалите на господина и госпожата които бяха собственици!Не се чистеше редовно!Разрушаваха ни спокойствието и влизаха в стаите когато ни няма и ни изключваха бойлерите,крайно разочарована съм и не бих се върнала пак!

wela (1)
отседнал Юни 2015 за 1-3 дни семейно
2015.09.10
17:36
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Каква хубава къща някой е объркал името.Паркираш в двора,а стаята ти е на другия край на улицата.Трябва да отвориш две врати с решетки за да стигнеш до стаята си.И като завали и загърми ти казват да си спреш телевизора.А интернета го няма никакъв!

v_albena (1)
отседнал Май 2015 за 1-3 дни семейно
2015.05.04
06:18
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Къщата се намира на добро място - близо до Царевец, с приятно поддържан двор. Но за мен плюсовете спират до тук.
Месец по-рано бяхме капарирали стая на 2рия етаж и ни бяха казали че има "паркинг". Като пристигнахме ни дадоха стая на приземния етаж, пред "паркинга", който е част от двора и се намира точно пред портата.
Толкова нагъсто бяха паркирани коли, че едвам се добираш до въпросната стая, от която има изглед към колите и нищо друго, тъй като е приземна. За нас, разбира се, не се пазеше място и паркирахме на улицата.

Самата стая беше меко казано мръсна - ужасно количество прах и паяжини, същото важи и за банята. Поне имаше чисти хавлии и чаршафи.

veliko12402015.05.10 14:34
Здравейте ,

Отговарям относно вашето писмо.Къщата ни се състои от два етажа , нямаме приземни етажи .При нас има само 1 и 2етаж.
И с нищо не сме ви излъгали , да точно така е паркинга се намира в двора на къщата/така е и записано в сайта ни / и че събира 5 автомобила.Има и снимков материал , където е показано разположението на стаите и самият двор.Ако,искахте по разкошни условия можехте да отидете в хотел с 3 или4 звезди .
Ние сме само 2 звезди и условията ни отговарят за звездите!И това е най доброто ,колата ви да е точно до вас пред вратата!Такива са нашите условия , по хубави в по скъпи хотели!В хотела ни няма "порти "/наричат се врати /.
Хотелът е частен и не е възможно да е била мръсна стаята ви и да е имало паяжини и прах, това е ваша измислица , казвате го от яд ,защото не ви се е предложило стая на вторият етаж /само това е вярно /,което сте написали !
от собственика
Kostadinovi (1)
отседнал Август 2013 за 1-3 дни семейно
2013.08.22
09:02
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Преди да направим резервация бяхме малко резервирани-рядко сме попадали на добър малък семеен хотел.Бяхме приятно изненадани -прекрасни условия!Посрещнаха ни едни наистина сърдечни българи ,вече липсващи в нашето натоварено ежедневие и тяхната невероятна къща,разположена точно до Царевец.Стаите чисти и уютни ,а на градината може да се завиди,толкова много красота и спокойствие лъхаше от всякъде.В двора имаше и малък басейн, който беше изпробван от нашата дъщеря.Вечерта бяхме много изненадани от шоу "Звук и светлина",защото не бяхме чували за него/препоръчваме го да се гледа задължително/.Благодаря ви за всичко , ще разкажем за вас на наши приятели и ние със сигурност отново ще дойдем !

outtatouch (1)
отседнал Юни 2013 за 3-5 дни семейно
2013.07.10
15:22
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Грета и Сашо Станеви-приветливи и дружелюбни хора. Къщата-точно както изглежаше в сайта. Тихо и спокойно местенце. Водата в басейна-на 31 градуса, малкият Борко /нашият син/ постоянно искаше да се цамбурка вътре. Закуската и кафето, приготвени от стопаните, държи влага почти през целия ден, предостатъчна е. Градинката с хамак, рози, светлини...колко му трябва на човек? С подходящите хора там и храната е по-вкусна, и питието по-пивко /"Метаксата", която пийнахме със Сашо и задушевните разговори, които водихме, оставиха траен отпечатък в съзнанието ни, абсолютно земни и непосредствени хора са/...всичко е по-красиво. Зависи кой какво търси...ако уют, тишина и спокойствие-там е мястото, а ние не сме по тълпите. Със "Звук и светлина", който наблюдавахме всяка вечер от там в 21.30ч беше приказно. С удоволствие скоро ще повторим визитата, тъй като остана сума от капарото. Че плащането е още при пристигането - незнам защо е проблем за някои от посетителите. Благодарим на Грета и Сашо, представиха се отлично.
Ваня, Недко и Борко

hkmarkova (1)
отседнал Април 2013 за 3-5 дни семейно
2013.04.19
22:32
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Преди 10-на дни посетихме "Хубавата къща"след като предварително бяхме резервирали "луксозната стая"и.....ужас лукса беше "поразителен"! Първо трябваше да излезем от двора и да минем по някакъв страничен вход,стаята усойна,студена,иначе с вана,която вероятно нямаше да можем да напълним с бойлер. Имаше тераса,но не на стаята,а някъде от коридора от,който се виждаше хълма Царевец,но през мрежа и няколко кубика дърва.Госпожата веднага поиска да се регистрираме.....познайте дали останахме? Отидохме в нормален хотел и вместо да марширувам 5 дни с ботушите по голия под си изкарахме чудесно.А В.Търново е прекрасен град.

petj (1)
отседнал Октомври 2011 за 3-5 дни семейно
2011.10.26
18:07
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Здравейте, на всички!Реших и аз да изразя своето мнение,защото останах страшно доволна от цялостния ми престой в тази къща.Хотелиерите там са много отзивчиви и приветливи хора.Стайте са много комфортни и предлагат голямо удобство.Чистотата е на ниво,а градината е направо уникална.Радвам се ,че имаше и безплатен паркинг,където може да оставиш колата си.Задължително следващата година ще посетя пак това местенце!

mitaka101 (3)
отседнал Септември 2011 за 1-3 дни семейно
2011.09.21
10:25
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Подлъган от удобното разположение - това е единствения плюс, резервирах т.нар. Апартамент в хотел "Хубавата къща" началото на септември.
Любезните собственици гордо ми демонстрираха как работи климатика и телевизора, прибраха 60лв /договорената цена за 2 души/ и ми поискаха 1,60лв за туристическа такса, които нямаше как да не платя. Предложиха ми закуска срещу 3 лв/ човек, на въпроса какво включва закуската отговориха, че всеки път е различно и не могат да ми кажат какво ще е на другия ден?!?!
Сега да опиша "апартамента":
Една средно голяма стая е преградена с плъзгаща врата и в двете и части са сложени по една спалня. Има дори място за 15 инчов телевизор! Банята е обща за двете "спални" в "Апартамента". Разполага с бойлер и топла вода. Лукс, нали?
Ето и уловката - мивката е разкачена от канализацията /явно има проблем/ и водата от нея ти тече по краката. Независимо дали си миеш зъбите или ръцете - при всички случаи си миеш, ... краката. С мръсна вода.
За да е пълно забавлението - тоалетната пък, въобще няма вода.
Туй то - сложена е любезно една бутилка от минерална вода да я ползваш вместо казанче.
Ето и снимки от въпросната баня/тоалетна:
http://media.snimka.bg/9413/025081025.jpg
http://media.snimka.bg/9413/025081024.jpg

loliboli2000 (1)
отседнал Август 2011 за 1-3 дни сам турист
2011.09.20
17:05
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ НА НИКОГО ТАЗИ КЪЩА!!!
Наистина ти вземат парите предварително и отделно някаква друга такса. В стаите има климатик, но дори и в най-големите жеги не ти е позволено да го ползваш (просто не ти дават дистанционното). Накараха ме да си отворя прозореца - а зад пердетата...ИЗНЕНАДА!!! много мили гости - паячета!!! Леглата са с ужасно твърди матраци - две седмици след нощуването там ме боля гръбнака. Просто се чудя на коментарите за любезността на домакините? Такава сервилност много дразни!

Dimitar Sokolov (1)
отседнал Август 2011 за 1-3 дни семейно
2011.08.29
20:24
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Благодарим!!!
Строителите , Галя и Димка!!! ))
Идеалното място за посещение на Царевец. На 10 минути от централната част на В. Търново!!! ПАРКИНГ!!! Спокойствие!

dechko (1)
отседнал Юли 2011 за 1-3 дни млада двойка
2011.07.23
00:38
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

В ИНТЕРНЕТ НАМЕРИХ ТОЗИ ХОТЕЛ И СЛЕД КАПАРОТО ОТ 60ЛВ КОЕТО БЯХ ПОМОЛЕНА ДА ПЛАТЯ,ПЛАТИХ ГО.БЯХ РЕЗЕРВИРАЛА ЛУКСОЗАНАТА СТАЯ,А МЕ НАСТАИХА В ТРАПЕЗАРИЯТА.БЕШЕ УЖАСНО СЛЕД КАТО СИ ЛЕГНАХ ДА СИ ПОЧИНА ОТ ПЪТЯ И СОБСТВЕНИКА СЕ ПОКАЗА НА ПРОЗОРЕЦА НИ ЗА ДА ПИТА ДАЛИ СМЕ ПУШАЧИ.2 ДЕНА БЯХ ТАМ И 2 ДЕНА СЛУШАХ КАК СЕ КАРАТ А ТОВА ЗА КОЕТО ПЛАТИХМЕ НЕ ПОЛУЧИХМЕ.ЗА 2 ДЕНА ДАДОХ 120ЛВ ЗА ДА СПЯ НА РАЗТЕГАТЕЛЕН ДИВАН.


това трябваше да е италианска спалня това беше на терасата ни
veliko12402011.07.23 03:36
Здрайвейте г-жа Гойчева,
Отговаряме на вашето запитване и недоволство , че не сме ви дали апартамента.Ние нямаме луксозен апартамент с вана.Многократно ви писахме и обяснявахме , че в апартамента няма вана и не е луксозна стая.Апартамента се състои от две помещения с плъзгаща врата и две спални с обща баня за цялото помещение.
Когато престигнахте в 10 часа ви настанихме веднага , а не ви карахме да чакате до 14 часа и защо тогава не отреагирахте и се съгласихте със стаята ,която ви предложихме /и която не е трапезария/ ,а видимо щастливи се настанихте ,без да попитате за апартамента ,без да уточните каква стая искате.Това можеше на място да се уточни и то веднага,щяхме да ви дадем да си изберете вие стая ,която желаете желаете.Вие въобще не го направихте на въпрос,нали сте били за два дни ,можехте да поискате и друга стая ,но не го направихте.И стаята ,която ви дадохме се води луксозна и не е разтегателен диван.Съжаляваме ,че се е получило такова недоразумение и въпреки ,че не се считаме за виновни ви се извеняваме!
Когато Ви изпращахме вие си тръгнахме щастливи и доволни и въобще не показахте ,че сте недоволни или да поискате обяснение или да попитате и да зададете тези въпроси тогава.Трябваше веднага да откажете стаята и да поискате нова,това не е било никакъв проблем.
Съжаляваме за създаденото ви неудобство и недоразумение и въпреки ,че не се смятаме за виновни ви се извеняваме!
Като бонус ви предлагаме да ни посетите отново , да ви предложим един ден безплатно и да си изберете вие стая ,която желаете.
Всичко добро!

С Уважение:С Мирчев
niki_nikolov (1)
отседнал Април 2011 за 1-3 дни семейно
2011.04.25
23:41
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Гостувахме на хотела през април 2011 г за един уикенд. Бяхме две семейства с малки деца - общо 6 човека. Останахме доволни както от отношението и отзивчивостта на собствениците, така и от обстановката в самия хотел - прилични стаи, добра хигиена, чудесен двор и хубава закуска на открито, място за колата в двора, място за игра на децата...Местонахождението на хотела също е много добро-съвсем наблизо до входа на Царевец. Бихме гостували там отново.

tedi79 (1)
отседнал Юли 2010 за 1-3 дни семейно
2010.07.24
13:08
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Ние с моя съпруг бяхме гости на хотел Хубавата къща прем м.юли 2010г. и бяхме очаровани от къщата,двора и нейните стопани.
Престоя ни там беше за 2 дни ,но повода беше специален ,бяхме кумове на наши приятели и именно от този хотел беше извършен обичая извеждане на кумове!
Искрено и от все сърце искаме да кажем едно Голямо БЛАГОДАРЯ на грета и сашо ,за тяхната отзивчивост,коректност и добро обслужване ,накарахте ни да се чувстаме "като у дома ".
Уникалното разположение на къщата в подножието на Царевец и прекрасния двор ,бяха неизменно предпоставка за веселия празник и престоя във този дом.
Надяваме се отново да посетим това райско местенце !
сем.Стоилови София


двор т
nadin_v (1)
отседнал Август 2009 за 3-5 дни млада двойка
2010.07.13
15:40
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Миналата година решихме да посетим Велико Търново.Попаднах на Хубавата къща и се обадих,за да резервираме стая.Като пристигнахме ни посрещнаха много любезно семейство.Показаха ни нашата стая и останахме много доволни:имахме кабелна,банята и тоалетната бяха като чисто нови,а и улучихме най-топлото време ,за това и климатикът свърши страхотна работа.Сутринта имахме страхотна закуска.Тъй като не бяхме наясно със разположението на повечето забележителности ,хората ни упътиха и предложиха и добри местенца за приятна вечеря.Имат и страхотно куче Престоят ни беше страхотен и ако се наложи пак да отседнем във Велико Търново,знам че ще е там .Поздравявам Ви!

Asja (1)
отседнал Април 2010 за 1-3 дни семейно
2010.04.26
10:14
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Тази събота бях в "Хубавата къща". Страхотно място, гостоприемни и любезни стопани, уникална гледка от стаята към крепоста Царевец. Стаята беше чиста и уютна, с всички възможни удобства. Имахме късмета да се насладим и на спектакъла "Звук и Светлина" на Царевец. Това е едно от малките места, където отсядайки, наистина си почиваш от натовареното ежедневие. Аз и семейството ми, и приятелите ми пак ще отидем.

LAMIA64 (1)
отседнал Юни 2010 за 1-3 дни семейно
2010.04.24
16:44
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:


Със съпруга ми попаднахме случайно на Хубавата къща в Интернет. Оказа се прекрасно място, изключително чисто, градината е просто мечта, а стопаните - чудесни хора, гостоприемни и естествени. Накараха ни да се почувстваме на гости, а не на хотел. А заради закуската на Грета - нашата любезна домакиня - си струва човек да се разходи до Търново, дори само за да я опита.
Когато отидем отново във Велико Търново, естествено ще отседнем там!
Опитайте и вие Препоръчвам ви това райско кътче, намиращо се на две минути пеша от Царевец

LAMIA642010.04.24 16:48

Извинявам се за допуснатата техническа грешка. Посетихме Хубавата къща през Юни 2009 година, а не 2010. Но, както се казва, грешката е вярна - през юни тази година непременно ще отидем пак.
marianam (1)
отседнал Април 2010 за 1-3 дни семейно
2010.04.19
14:51
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Бях в Хубавата къща тази събота и неделя. Харесах хотела в интернет и резервирах стаята.Обикновенно, това което се вижда на снимките в сайтовете не отговаря да действителността, но бях приятно изненадана. Всичко беше точно каквото го видях там, естествено без цъфналите рози :-))) - разбирамо е , все пак е април. Посрещнаха ни много мило, създадоха ни перфектните условия, за да се чувстваме комфортно с дъщря ми - предстоеше и кандидат студентски изпит за Търновски университет. Всичко беше на ниво.Сутринта ни събудиха със закуска, за да не закъснеем:-)), а преди да си тръгна ми направиха кафе и ме изпратиха до вратата. Мястото е прекрасно за почивка. Изгледа е невероятен, от двора се вижда цялта крепост Царевец.Препоръчвам горещо това място. Уютно и гостоприемно


deb33 (1)
отседнал Април 2010 за 1-3 дни с приятели
2010.04.10
13:05
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Искам да споделя,че този хотел е едно невероятно
красиво място за почивка.Елате и се убедете сами.С
прекрасна градина в която децата ми играха на воля,вътре
има и безплатен паркинг,а колата ни беше до стаята.
Много чисти и комфортни стаи.Всичко беше на висота!
Собствениците са супер мили хара,отзивчиви и любезни.
Не пропускайте и шоуто "Звук и светлина"-заслужава си!
БЛАГОДАРЯ ВИ И БРАВО!

диана миткова
отседнал Септември 2009 за 1-3 дни млада двойка
2009.12.18
14:27
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Не препоръчвам този "хотел". Собствениците са дребнави и нелюбезни хора. Останахме с много лошо впечатление, което за съжаление помрачи голяма част от престоя ни в това хубаво градче. Нелюбезно посрещане. Госпожата ни се "скара" за дето сме влезли без да звъннем. Не можело така. От досегашен опит по хотели, никъде не се звъни. Не можело да си паркираме колата еди къде си, защото комшиите се сърдели. Парите се вземат предварително, дори преди да си си свалил багажа. Курортна такса от 0.50 ст. се взема отделно, което е смешно. 5 лв. допълнително за климатик, понеже офертата, за която бяхме резервирали била лятна (а ние ходихме септември ако не се лъжа). Направиха ни забележка също така за времето, по което сме пристигнали, че било по рано от 14.00, а настаняжането ставало след 14.00. В стаите има "правилник за поведение" - да не се слагат неща по свободните легла и разни такива.
На изпращане проявиха по-голяма любезност, а стопанката ни изпрати с думите : "Сега остава само да ни правите реклама."

Грета Стамова2010.01.05 23:12
Благодарим ви за рекламата,
но не ни стана ясно как сме хем дребнави ,хем любезни.
На главния вход има табела със големи букви ,че е
задължително звънето при настаняване и че настаняването
става от 14 часа.Това е въведено след многократни случаи
да влизат крадци и да лъжат ,че са от хотела.Колите на
всички могат да спират до нашият хотел и във хотела ,
където имаме безплатен паркинг,защото съседите наистина
се сърдят,че колите на нашите гости спират пред тях.За
тяхните настроения и мнения ние не сме виновни.
Курортната такса е задължителна-0.50ст.Настаняването на
гостите е от 14часа -до 12 на обяд на следващият ден.От
12 до 14ч се прави почистване на стаите и смяна на
бельото.Явно в малко хотели сте посищавали за да знаете
това,което се отнася за повечето хотели.Хотела е частен
и за изискванията по стаите се решават от управителя на
хотела,които е желателно да се спазват.
Не виждаме нищо нередно от това ,което сте описали !

от собствениците на хотела
Гергана Павлова
отседнал Ноември 2009 за 1-3 дни млада двойка
2009.12.02
15:11
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Здравейте!
Искам да споделя с тези, които все още се колебаят дали да посетят "Хубавата къща", че няма да останат разочаровани. Преди няколко години с приятеля ми направихме резервация за новогодишните празници в това китно хотелче и от тогава, когато и да посетим любимия ни град - Велико Търново, винаги отсядаме при любезните Сашо и Грета. Последното ни посещение беше на 28 ноември 2009 г. и отново бяхме посрещнати от домакините като добри приятели. Престоят ни е винаги спокоен, поради факта, че хотелът е на приятно и тихо място точно под Царевец, домакините предлагат вкусна закуска в точно уречения час, а за къщата определено може да се каже "Хубавата къща". Защото когато е построена с толкова любов и желание от собственика й, няма как да не е уютна и приветлива. Прочетох доста злобни коментари, които наистина не знам на какво се дължат и от какво са продиктувани, но отново призовавам тези, които не са посетили това райско кътче - да го направят и сами да се убедят, че тези злобни приказки нямат никакво основание.

Александрова
отседна 500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@zahotelite.com and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.

Additionally, a 500 Internal Server Error error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.