пещера Снежанка

 увеличи карта

Хотели в близост

вилно селище Баташки Хан
Цигов чарк    11.3 км
вила Перу
Цигов чарк    11.3 км
вили Петя *
Цигов чарк    11.4 км
семеен хотел Лидия ***
Цигов чарк    12 км
вила Кълвачеви ***
Цигов чарк    12.1 км
2010.05.30
21:35

Пещерата е наистина уникална. Но хубавото е до тук. Любител фотограф съм и бях неприятно /меко казано/ изненадан от забраната за снимане.Знаете че в повечето такива обекти се снима срещу заплащане. Пътуването и катеренето ми отидоха по ........ Относно обясненията на водещата: вниманието на цялата група бе насочено към точно определени обекти в пещерата, с въображаема прилика от всекидневието и след обичайния коментар следваше КОМАНДА за следващия обект. Така за участващите не остана време да разгледат особеностите на пещерата от името на своето собствено въображение. А за разглеждане има страхотно много. В крайна сметка при тези условия аз не бих повторил екскурзията си. За мое съжаление.

Tonny2012.02.05 18:41
Есента на 2011 година, посетих пещерата и снимането беше позволено. Пещерата е уникално красива и планинския преход до нея е оправдан!
2009.12.28
19:17

това което видях в пещерата е нещо уникално всеки път ако имам възможност ще ходя жената която ни водеше беше отлично запозната и достатъчно търпелива с господата които бяха доста нахални да снимат въпреки изришната забрана благодарим и за търпението

2009.12.07
14:58

Съгласна съм с мнението на Румен. Екскурзоводката в пещерата е под всякаква критика. На 21.09., когато бяха почивните дни решихме да идем до пещерата. По обяд имаше доста хора, които искаха да влязат в пещерата. Бяха с малки деца. 2-3 пъти молиха служителката да направи компромис и да влезем в пещерата по-рано от определения час. Тя беше категорична-когато е часът - тогава и толкова. В крайна сметка не само ние, но и доста други хора се отказаха да чакат и си тръгнаха. За нея беше важно да си пуши цигара от цигара и да си говори с приятелите, а не да обслужи туристите. И друго - има знак, че има тоалетна. Това ако е тоалетна - здраве му кажи - вратата не се затваря, а за осветление да не говорим. Ходила съм на много други пещери, но такова нещо не бях виждала. Опитах се за изпратя оплакване до Туристическия съюз, но ми върнаха писмото. Не знам защо.

2009.12.05
20:07

Много красиво място, отбива се от главния път по един стръмен и тесен асфалтов път и все пак по-добре е до горе да се отиде с кола, защото по екопътеката се върви около 45 минути и е стръмничка, дълга е около 850метра. През зимата обаче последното влизане в пещерата е в 15:15 и край! ако отидеш по-късно, по-добре не чакай - никой няма да те пусне И НЕ очаквай мило отношение, а след такъв преход не е никак приятно да те отрежат толкова грубо. Изобщо там културния човек среща пещерната мечка.

2009.10.02
18:54

Да пещерата е наистина красива и си заслужава да се види.Но и аз си мисля,че служителката на пещерата не е най-подходящата за тои пост.Трябва да е по-усмихната и дружелюбна с посетителите.Въпреки,че ни допусна да видим красотите на пещерататова стана с големи "къндарми'от наша страна.Добра е като лектор-но като човек?-не съм сигурен.

2009.08.29
20:26

Родопите е най-красивата пещера в България. Там именно се намира и пещерата " Снежанка".Но за съжаление не успяхме да влезем в нея, защото екскурзоводката не благоволи да ни пусне,въпреки че бяхме група от 10-15 човека.Към пещерата има еко пътечка към,която се стига, но тя е доста стръмничка, абе няправо си ти излиза въздуха. Та последното влизане в тази пещера е в 16:15? и то лятото,което е глупаво. Харата се вдигат от всички крайща на България,катериш тази пътечка и накрая не те пускат да влезеш,което е кофти Елате утре в 10:15,как? при условие, че на другият ден беше понеделник и ако не си в отпуск незнам как ще стане. Така че мойте впечатления от тази пещера са едно голямо разочарование от облужването в България,което не е единсвено за сажаление и ако продължим да с държим по този начин държавата ни ще затъва и затъва....

2008.05.09
08:14

Това е едно невероятно изживяване. Това е уникално богатство. Кото влезеш вътре забравяш за всичко и като че ли се омагьосваш. Много е красиво.Bookmark and Share