Бургас - плаж Солниците

Рейтинг:    2.1 / 5 (2 вота)
още инфо
чистота на плажачистота на водатакачество на пясъкачадъри/шезлонги
свободно мястоатракциидостъпностзаведения
 снимки от Бургас - плаж... увеличи карта

Хотели в близост

Бургас - плаж Солниците
хотел Слънце ***
Бургас    0.8 км
хотел Свети Илия ***
Бургас    1 км
хотел Аква Бургас ***
Бургас    1.5 км
хотел Фаворит ***
Бургас    1.8 км
хотел Драма ***
Бургас    1.9 км
natica (19)
посетил Август 2010 семейно
2010.08.08
01:05

Плажът на солниците определено не е сред най-привлекателните.
Първоначалното впечатление дори е отблъскващо....сиво-черен цвят на пясъка, солидно количество отпадъци и мътна вода с плуващи много на брой медузи, които вероятно не са постоянни обитатели на брега (до колкото знам и те предпочитат по-бистри води), но възпрепятстваха моето плуване.
И все пак ако човек е решил да се възползва от лековитите свойства на т.нар. луга....мястото е доста подходящо и определено доста известно именно с това.

goody (55)
посетил Август 2010 с приятели
2010.08.07
18:06

Както се вижда от картата плажът всъщност е най-северната част от плажната ивица на Бургас, където се намират и бургаските солници. Именно лугата от соленото езеро е причина за черния цвят на пясъка. По принцип самия плаж не е много посещаван, но за сметка на това алеята покрай него е редовен маршрут за вело разходки до Сарафово. Най-често обаче ще забележите там да се разхождат хора от всякакви възрасти омазани с черна кал от глава до пети. Въпросната луга е известна с редица лечебни свойства

Самият плаж обаче е доста неприветлив за плажуване. Водата е мътна и много дълбока. Често на самия бряг дори излизат огромни медузи. Пясъкът не се чисти и е изключително замърсен. Като капак на всичко това е любимо място за възрастни нудисти които излизат привечер и меко казано смущават погледа. Общо взето не препоръчвам да плажувате точно на този плаж.


Бургас - солниците