Най-слабо заселените места в света


желая да следя тази тема за нови коментари
2011-10-21 23:41

Докато има места в света, където хората спорят за всеки квадратен метър, то има и такива кътчета, които са почти безлюдни, но безкрайно красиви и завладяващи. Сега ще ви запознаем с някои от тях.

Гренландия
Ще започнем с този истински рай, където гъстотата на населението е 0.026 човека на кв.метър. Гренландия е най-големият остров в света, а малката му популация се дължи на огромните му територии. Местното население на Гренландия са ескимосите, а около 12% от жителите му, които наброяват към 56 хил., са представители на бялата раса. Там през цялата година е студено, а температурите достигат най-много 10 градуса.

Френска Гвиана
Това звучи някак екзотично и примамливо, а тамошното население не надхвърля 220 хил.души. Френска Гвинея е невероятно място за романтици и самотници, които не харесват шума на големите курорти и обичат да се чувстват свободни и да не се задушават от тълпите туристи. Тук определено ще имате усещането, че се намирате на другия край на света и, че на стотици хиляди километри няма и спомен от цивилизацията.

Фолкландските острови
Диво и красиво – така бихме могли да опишем тези острови. Разположени са в южната част на Атлантика и се състоят от над 700 острова с различна големина. Там живеят около 3000 човека и е особено развито овцевъдството, земеделието и туризма.

Исландия
Всеки е чувал за дивата природата на Исландия и нейното природно многообразие, представено от гейзери, вулкани и ледници. Там живеят около 310 хил.души,а любопитен факт е,че страната е единствената в света, която няма своя армия.

Австралия
Релефът на Австралия е изключително разнообразен. Това е единственият континент-държава на планетата,а огромната част от площта на Австралия е необитаема. Като цяло населението на страната е с голям брой души (над 22 млн.), но то е концентрирано в и около столицата Камбера и другите големи градове – Сидни, Мелбърн и т.н. Но заради просторните си безлюдни региони, е едно от най-слабото населените места в света.

остров в Австралия Исландия Гренландия
   Bookmark and Share


Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.