Едни от най-прекрасните острови на планетата


желая да следя тази тема за нови коментари
2010-06-08 18:20

1. Едно от най-приказните места, което можете да си представите, че изобщо може да съществува са Сейшелските острови, наричани още и Перлите на Индийския океан. Тук всеки може да изгуби ума и дума при срещата си с прелестите, които природа е създала и от живописните гледки и безкрайните бистро сини хоризонти, които се откриват наоколо.

2. Хавайските острови е също доста често срещано и познато име и мечта на всеки един, който желае да избяга за кратко от студената зима и да се потопи в един различен свят, с много слънце, топлина и романтика. Това е едно от най-прекрасните и омайващи кътчета на земята, където ще ви се иска да останете завинаги. Островите са известни и с това, че купонът там никога не свършва и забавленията нямат край. Тук има над 1600 плажа, което е същински рай за неговите посетители.
Хаваите се намират в Тихия океан, където оформят архипелаг от 19 големи и множество по-малко островчета. Интересното е, че те са разположени на около 3000 км. от най-близкия континент, което ги прави най-далечната и изолирана островна група на планетата.

3. Кой ли не е чувал за Карибите и кой ли не е искал да отиде там? Те са едни от най-красивите и романтични места за които всеки бленува, с чисти и широки плажни ивижи и кристално бистра вода.
Карибите са архипелаг в Карибско море и включват островите Куба, Ямайка, Доминиканската република, Барбарос, Барбуда, Гуадалупа и т.н. Първият европеец, който открил тези земи бил Христофор Колумб при една от неговите експедиции през 1492 година, когато заедно със своя екипаж достигнал до Бахамите. Преживе той до последно е смятал, че това е Азия, затова ги нарекъл “Западни индии”.

4. Островите в Гърция са общо 3000, разположени са в Йонийско, Егейско и Средиземно море, като от всички тях само на около 230 има население. Едни от най-посещаваните са Крит, Евбея, Тасос, Корфу, Лесбос, Самос и още много други, където можете да се насладите на прекрасно море и гледки, културно – исторически забележителности, спокойна атмосфера и уединени кътчета, както и на впечатляващите традиции на гърците и техния интересен бит и култура.

5. Най-големият тропически остров на планетата, намиращ се в самия център на Индонезийския архипелаг и състоящ се от близо 17 500 острова се нарича Бали. Всяка година той е посещаван от множество туристи, привлечени от неговото очарование, тропическия климат, завладяваща природа, неповторимите танци на местните и великата му и загадъчна история, представена от хиляди храмове и пагоди. Как да не ти се прииска да отскочиш до там за една кратка почивка?

Хавайските острови Гръцките острови Сейшелските острови остров Бали
   Bookmark and Share


Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.