хотел Лайпциг ****, Пловдив

Рейтинг:  4 star rating  3.9 / 5 (6 вота)
 увеличи карта     още инфо    контакти
Забележителности в близост
Античен театър - Пловдив
Пловдив    1.1 км
Стария Пловдив
Пловдив    1.2 км
крепост Червената църква
Пловдив    17 км
Батак
Пазарджик    18 км
желая да следя тази тема за нови коментари
bobi5run (2)
отседнал Юни 2015 за 1-3 дни по бизнес
2015.06.11
01:21
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Отседнах в хотел „Лайпциг“ в град Пловдив за една нощ в рамките на едно пътуване. Де-факто в „Лайпциг“ пристигнах късно следобед, оправих се и излязох. Върнах се късно, а на другия ден напуснах рано. Беше буквално едно преспиване. Предната нощ прекарах във „Верея“ в Ст. Загора, впечатления от което съм споделил вече тук. Сравнението между двата хотела се налага от само себе си.
Сградата на „Лайпциг“ е тясна и висока, има 3 асансьора и стълбище, като всичкото това свежда до минимум площта на лоби-бара. Бих казал, че някои тузарски жилищни сгради в столицата имат по-големи фоайета. Всички стаи са разположени в един коридор пред асансьорите. Поне за 3 стаи асансьорите са фронтално срещу вратите на стаите, а за останалите ъгълът на атака на звука от асансьора към вратата на стаята пада от 90градуса на около30градуса. Шум не съм чул, но вероятно за това са допринесли тапите за уши.
Пребиваването ми в хотела оставя двойнствено впечатление.
От една страна категорично се вижда, че в оформянето на вътрешните пространства е работил професионален дизайнер. Стила бих определил като лека забежка от строгото, със закачки от карнавално и ваканционно настроение. В оформянето на фоайето се наблюдава едно небрежно умесване на стилове, което се възприема по-скоро като леко пародиране. Преобладава червеното, но цветовите съчетания са балансирани и приемливи. Професионалната декорация и аранжировка на фоайето веднага внушава, че си на едно по-различно място. Независимо от това ниският таван, малкото свободно пространство и оскъдното осветление подтискат.
От друга страна теснотията във фоайето и леко остарелия като идеи дизайн придават усещане за вехтост. Това усещане се подкрепя от кичозното оформяне на новия асансьор и се затвърждава от стария соц-ветеран асансьор, който, макар и донякъде технически модернизиран и накичен с табели, е в състояние да обезличи впечатлението от всякакви дизайнерски намеси.
След като предната вечер си прекарал в една нескопосано ремонтирана и хаотично мебелирана стая („Верея“, Ст. Загора, за което съм писал) влизането в стаята на „Лайпциг“ ти връща съзнанието, че си попаднал отново в истински хотел. Така или иначе ще се получи сравняване, тъй че почвам под ред.
1. Разпределението на наличната площ е перфектно балансирано между спално помещение, антре и баня. Никое от помещенията не оставя впечатление за теснотия.
2. Отсъства разлика в нивата на пода на стаята и коридора на етажа. Това Ви отнема ободряващото сутрешно изритване на прага, което окончателно да Ви събуди и вкара в действителността.
3. Банята е просторна. Когато се отваря вратата, то мивка, тоалетна чиния и вана са на 50см. и повече разстояние от дъгата, която вратата описва при отварянето навътре в банята. Това обаче те лишава от възможността да упражниш някоя балетна поза от онези с повдигане на палци, за да освободиш място за движението на вратата.
4. Кошчето в банята за боклук е на удобно място и педала на кошчето се натиска без проблем. Уви, лишаваме се от една полезна гимнастика с протягане на крак, приклякане на другия за достигане на педала. Етажерката за кърпи не е зад завесата на ваната, така че ако искате „случайно“ да си измокрите кърпите няма да стане, трябва специално да ги напръскате с душа. Завесата е дълга малко под нивото на горния ръб на ваната, няма как да я газите с крака. Ваната е хваната здраво за пода и стените, не се клати и ти отнема възможността за една много полезна за каране на сърф тренировка.
5. Тоалетната чиния е на достатъчно разстояние от мивката, ваната и вратата, както е и една идея по-близо до стената от моята гледна точка.
6. Плочките в банята са поставени гладко, с равни и напълно запълнени фуги, няма стърчащи ръбове на плочки.
7. Климатикът е на пода, малко встрани от краката на спящите гости. Хващането на менингит и този път ще Ви се размине.
Обзавеждането на банята определено оставя впечатлението за артистичност. По стените са намятани големи цветни петна, във формата на правоъгълници естествено. Това успява да те откъсне от баналността на ординарните неща. Кранчетата на мивката и на душа са екстравагантни – дръжките им представляват нещо като отрязани на половина кръгли моливи. Най-странен в комплекта е телефонът на душа. Представлява метален цилиндър с диаметър около три сантиметра, дължина около 15см, който в единия край има резба и е завит за маркуча. Срещуположният на маркуча край е заварен (може и така да е отлят – не знам). Водата излиза от малки дупчици, които дават струя като игла за спринцовка 5ml. Дупките не само са много тънки, но са и много и разположени под добре пресметнат ъгъл, така щото след 40-50см. се формира приличен сноп от водни струйки. Интересно, но не и практично – това просто може да ти откъсне някоя част от тялото заради изключително високото налягане, с което водата излиза от тънките отвори.
Добра идея в антрето са откритите рафтове и плъзгащата се врата на гардероба – така са по-лесно достъпни. Осветлението е със добре маскирани спотове, което придава уют и спокойствие.
Неудобство създава поставянето на телефона на нощното шкафче – отнема място, но това е за повечето хотели. Възглавниците също по правило са запълнени с някакви парчета дунапрен, аз лично като ходя на почивка си нося от къщи възглавницата с пълнеж от гъши пух. Стаята има нужда от едни 40-50см. в ширина за разширяване на прохода между леглата и писалището.
Сервитьорката в ресторанта по време на закуската ми висеше на главата и ми прибираше моментално всеки прибор и посуда, които освобождавах. Това спокойно можеше да направи след като си тръгна, още повече, че бяхме само 5 души гости на закуска. Това й поведение остави натрапчивото впечатление, че присъствието й в непосредствена близост до хранещите се гости е форма на психологически натиск – да не би да изядем всичкото ядене един вид.
Всичко, което не съм споменал, или приемам за добро или просто не съм му обърнал внимание.



pvasilev (1)
отседнал Август 2010 за 1-3 дни семейно
2011.04.04
19:32
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

В хотела съм отсядал 2 пъти. Единия път отседнах в двойна стая, а другия път бях в апартамент. Впечатленията ми са просто чудесни особено от апартамента! Да двойните стаи не са особено големи, но пък чак "клаустрофобични" - това е просто смешно! Хотела определено има стил! Баните са супер (особено на апартамента - със сравнително модерно джакузи и отделен душ. Закуската беше обилна, обяда и вечерята - каквито си ги направите , но храната е добра. Хотела е на много удобно място и има достатъчно паркоместа, което си е просто супер. Като цяло Лайпциг има един малък, но съществен недостатък - персонала - точно това е необходимата "подправка" за да предпочетеш едно място пред друго!!! Ето и моите впечатления: управителя на хотела- супер, кухня и келенри - на ниво, рецепция - леко хладно отношение към клиентите, камериерки - първия път не забелязах такива, но втория път си бяха свършили добре работата. Най - вече се впечатлих от управителя на ресторанта - нямаше такъв див и нервен простак!!! Този ... (не мога да намеря точна дума да го определя) човек със своето нагло и арогантно държание успя до такава степен да "впечатли" част от гостите, че надали някога ще се наканят да гостуват пак на хотела!
Като цяло - супер хотел, в който ще си изкарате приятно. Препоръчвам го но само ако нямате намерение да ходите в ресторанта .

Elene_P (1)
отседнал Юни 2010 за 1-3 дни млада двойка
2010.07.12
16:48
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Много сме доволни от престоя ни в хотел "Лайпциг".Страхотна кухня има ресторанта им, а и целият персонал е на високо ниво.

Snowblind (2)
отседнал Февруари 2010 за 1-3 дни млада двойка
2010.04.15
17:44
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Бях много впечатлена от хотела - много модерен, страхотен интериор! Бях в стая superior и останах много доволна от престоя си. Хотелът се намира на централно място, съвсем близо и до гарата на града. Единственото ми оплакване е, че ваната е беше почистена и не съм убедена, че чистачка посети стаята през двудневния ми престой.

mozilata (3)
отседнал Декември 2009 за 1-3 дни семейно
2010.01.07
18:50
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Посрещане на Новата2010г.година в х. Лайпциг-При цена за двойна стая лукс ви настаняват в затворническа килия-1.50 на 2.00м.!!!Отговорът но рецепционистката беше, че всички стаи са с една цена и сме били едни от последните резервиращи! Поставят те пред свършен факт!!! Ужас!-не издържахме да спим и третата нощ /според пакета/-хваща те клаустрофобия, един комплект кърпи, а не за двама...!На детското легло се спи един върху друг/!!! Програмата за Новогодишната вечер-абсолютно аматъорска, с нагласена някаква си томбола!Липса на организация за посрещане за закуска на толкова хора!Поне в половината България сме посещавали хотели от различна категория, но такива килии, за такава цена -никъде няма!Единственото хубаво нещо беще богатата и изискана вечеря-като храна браво, но това не е празника, нали? Не го препоръчвам като дестинация!

odans (0)
отседнал Август 2009 за 3-5 дни семейно
2009.09.30
03:34
коментар
Анета Ангелова
отседнал Май 2009 за 1-3 дни млада двойка
2009.07.03
22:21
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Хотел "Лайпциг" се намира в самия центъра на града, много е луксозен и модерен. Изключително съм впечатлена от дизайнерски стилно обзаведените стаи, които се предлагат на достъпни цени. За всички гости хотелът предлага и безплатен паркинг.


Други хотели в ПловдивЗабележителности в региона

Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.


rss    rss    rss    rss
RSS Абонамент

Bookmark and Share