къща за гости При Мама Зарка, Триград

Рейтинг:  4 star rating  4.3 / 5 (13 вота)
 увеличи карта     още инфо    контакти
Забележителности в близост
Харамийска пещера (Триград)
Смолян    1.4 км
пещера Дяволско гърло
Смолян    1.4 км
Триградско ждрело
Смолян    1.5 км
Ягодинска пещера
Смолян    5.2 км
желая да следя тази тема за нови коментари
Ani Nikolova (1)
отседнал Юни 2013 за 1-3 дни с приятели
2013.06.24
17:00
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Бях в къщата на МАМА ЗАРКА изминалата седмица с моята таифа.Преживяването беше незабравимо !!! Мама Зарка ,два дни се грижеше за нас ,като за нейни деца )) Цените са доста достъпни 12лв. и отстъпка получихме. Къщата за гости е много приятно и приветливо място ,на всякъде има родопски мотиви ,които и за миг не те оставят да забравиш,че се намираш в Родопите ! Храната ,която ни приготвяше мама Зарка ,беше от изцяло домашни продукти .Хапнахме истинско сирене ,истински мед ,истински картофи , всичко истинско . Вечерта се веселихме в маханата на мама Зарка ,където се насладихме на домашно сварената шишаркова ракия и гозбите ,които ни беше приготвила. През цялата вечер мамето и Пепи (татето) )) ни разказваха по наше желание истории за това прекрасно кътче на тази земя, а когато мамето запя ,селото замълча и настана гробна тишина, само нейния гласец на славей ехтеше в балкана... на сутринта ни изпрати с топли мекички и подаръци ! Отидете и изпитайте и вие това ,което преживяхме !!! БЛАГОДАРНОСТИ НА МАМЕТО ))

niya.sp (1)
отседнал Септември 2012 за 1-3 дни семейно
2012.09.30
20:51
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Благодаря за топлото отношение на мама Зарка към семейството ми. Всички останахме доволни от искреното посрещане, вкусните домашно приготвени ястия и споделените истории за Родопския край. Сърдечно препоръчвам да отседнете при мама Зарка!!!

vasseva (0)
отседнал Август 2011 за 3-5 дни с приятели
2012.06.07
02:08
коментар
kalcheva70 (1)
отседнал Януари 2011 за 3-5 дни с приятели
2012.01.16
20:09
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

На 4.01.2012г.без резервация малко преди вечеря престигнахме в Триград.Настанихме се в къщата на мама Зарка.Топло посрещане,невероятно изпълнения на родопски песни,вкусни манджи и мека шишаркова ракия.Разходки и разкази .Трябва да се види ,чуе и усети иначе каквото и да напиша няма да мога да предизвикам емоциите ,които изпитах .Благодаря ти Зари!
Бисерка Петрова от Русе.


tsoncho (1)
отседнал Август 2011 за 3-5 дни с приятели
2011.09.06
00:32
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Бях с приятели през август при Мама Зарка в Триград. Изкарахме си страхотно. Тя приготвяше винаги нещо вкусно за закуска и вечеря - кой каквото си беше поръчал. Още по-хубаво е че тя обича много да разказва и човек научава много интересни неща за Триградския край както и къде може да отиде на другия ден. Нейните изпълнения вечер на родопски песни в съпровод на сина й и мой приятел с гайда бяха незабравими. Ако някой търси уют в къща носеща родопска атмосфера няма да сбърка да отиде при семейството на Мама Зарка. А природата около Триград е уникална.
Определено си струва да се влезе в пещерите "Дяволското гърло" и "Харамийска".

potili (1)
отседнал Август 2010 за 1 седмица семейно
2010.08.26
23:10
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Бяхме в къщата за гости на мама Зарка за една седмица и останахме очаровани от всичко!Посрещнаха ни много мило.Бяхме впечатлени от чистотата и подредбата в къщата.В нея се чувстваш сякаш си си у дома.Винаги когато имахме нужда от помощ насреща беше мама Зарка .Казваше ни забележителностите на Триград и околностите . Предлагаше не се превоз до различни градове.Да не говорим за храните.Всичко беше толкова вкусно,че накрая даже не ни се тръгваше.Атмосферата в къщата е типично афтентична и традиционна.А концертите които ни изнасяше редовно ни караха всеки път да притаяваме дъх и да се наслаждаваме на хубавите родопски песни ,които не се чуват всеки ден в ежедневието ни.
Ако посетим отново Триград не бихме се колебали да отседнем пак в къщата и ,защото знаем , че там ще ни чака нашата родопска майка.


emi4ka (1)
отседнал Април 2010 за 3-5 дни с приятели
2010.06.23
21:55
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Бяхме при мама Зарка в края на зимата . Прекарахме си чудесно .Атмосферата на къщата и гостоприемството на хазаите са неповторими . Вечерите пред камината с уникалното им изпълнение на родопски песни в съпровод с гайда , облечени в носии - това няма да го получите в никой скъп хотел . Не ни е било студено , топла вода имаше непрекъснато , печката работеше и отопляваше чудесно стаята . Гозбите на мама Зарка са страхотни . Природата , пещерите наоколо - това трябва да се изживее , не се разказва . С удоволствие ще се върнем пак .

vilipet (1)
отседнал Май 2010 за 1-3 дни с приятели
2010.06.21
14:03
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Чудесни впечатления от посрещането в къщата на мама Зарка в Триград.
Ще й припомня за групата от 7 жени,с Жоро -шофьора ,Вили от Варна и др.
Вкусната пастърва,пататника,боровата ракийка,родопските песни изпети от мама Зарка ,в съпровод с гайда оставиха незабравими спомени у нас.
Чистотата и подредбата в къщата,вкусните родопски кътми за закуска,ароматният мурсалски чай препоръчваме на всеки ,който поеме пътя към Триград.
На цялото семейство пожелаваме много здраве,много усмивки и успешен летен сезон!!! До нови срещи!!


Katerina57 (1)
отседнал Юни 2010 за 1-3 дни с приятели
2010.06.21
13:28
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Бях в Триград от 18 до 20.06.2010 г. Трябав да Ви кажа, че съм очарована от тези хора. Мама Зарка е толкова добра домакиня, толкова непринудена с гостите си, че човек се чуства като у дома си още в първия момент. Типично родопските гозби на Мама Зарка са много вкусни, но и всичко оставало ,което ни приготви беше превъзходно. А когато сина взе каба гайдата и мама Зарка запя, останахме без думи. От къде тази обикновена селска жена извади този глас? Трябва да Ви кажа че цялата група стана на крака. И просто се учудвам, че някой не харесва това семейно хотелче. Та ние като ходим там не търсим лукс, а нещо родопско, автентично. И трябва да Ви кажа, че чистотата в стаите ме учуди. Баните и тоалетните също бяха чисти. Е, няма всяка стая баня и тоалетна и някъде има по три легла, но ако търсим такъв лукс има достатъчно спа-хотели в околността. Но трябва да Ви кажа, че не бих се чувствала по-добре в спа-хотел сред тази природа. Там просто всичко е уникално и когато си тръгнахме, се почуствах като нов човек.
МАМО ЗАРКЕ, БЛАГОДАРИМ ТИ ЗА ВСИЧКО!


Интериор на къщата Интериор на къщата Битов кът от къщата Песните на мама Зарка
velko (1)
отседнал Февруари 2010 за 1-3 дни по бизнес
2010.02.24
09:50
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Всичко казано от тези хора е лъжа те не са идвали и зопачават пиша врели некипели невярваите на чужди прикаски


Клиент Клиент
отседнал Септември 2009 за 1-3 дни с приятели
2009.09.17
01:22
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Днес се завърнахме от нашето дългоочаквано пътешествие от Варна до Триград. Имахме резервация за 4 нощувки при въпросната дама. Първата вечер пристигаме късно като единствено бяхме видели снимките на къщата в сайта. Мама Зарка ни посреща усмихната в късния час, наготвила е боб по родопски. Имаше и люти чушлета, не особено вкуси, но наистина люти. Поръчваме и скромна шопска салата. Един от нас пийна дом. ракия(как го цепи главата на другия ден само). Мама Зарка услужливо ни показа менюто, за да си изберем на другия ден какво да вечеряме. След като го видяхме нищо не вечеряхме в къщата следващата вечер, направихме го в заведение. Цените на мамчето са меко казано НАГЛИ. Всичко е в лева:
мекица 1.0
боб 3.0
шопска - около 4
сладко за закуска - 6 ??????????
глупави пържени картофи - около 3
чай(кана около 1л) - 3
порция пъстърва - 10
за месните деликатеси няма да говорим

За стаите нямам думи, ние с момата спахме на разгънат диван за хол...., без отопление в стаята, със завивка с големина на кърпа за нос, от което следваше, че все някой беше отвит и му е студено. По някое време се събудих с вдървен гръб и си облякох якето да спя с него. Другата нощ отмъкнахме втора завивка от друга стая и що-годе успях да дремна. Не споменах, че от съседната стая, където имаше с-во с две деца ни делеше обикновена врата със стъкла и се чуваше дори шепот(камо ли ако някой решеше да прави нещо по-интимно). Сан. възел е 1 на етаж и това усложнява нещата, макар че не посмяхме да се къпем, за да не настинем в кучшкия студ на стаите. Така минаха два дни, след които решихме да не се подлагаме повече на това и просто си тръгнахме без да сме намерили подслон за следващите 2 дни. Като оправяхме сметките ми направи впечатление, че бяхме таксувани дори за лютите чушлета, които ужким си вървяха с боба първата вечер. Изял съм 1, а другия представител от мъжки пол може би още 2-3 чушлета, за което платихме около 2-3 лева, а тези чушлета нито сме ги поръчвали, нито ги имаше в менюто. Пладнешки обир му викам на това. Под привидното гостоприемство се крие дълбок стремеж към изцеждане на всеки лев от гостите(случва ни се за втори път при гостуване в смолянска област). След мама Зарка си намерихме стаи в нова("нетрадиционна") къща за гости с парно, безкрайна топла вода, добре отоплена сграда, телевизор и баня в стаята за същите пари на нощувка(15 лв/човек). Като цяло мога да кажа, че мама Зарка може и да не е лош човек, но е много овълчена и цените й трябва да са 3 пъти по-ниски за съответните услуги/храна, които предлага.

Виктор и приятели
отседнал Април 2009 за 1-3 дни с приятели
2009.05.12
10:54
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Напълно съм съгласен с коментарите по-долу. За гостоприемството, за положителната енергия, за позитивизма, който струи от мама Зарка и къщата й.

Направи ни лошо впечатление фактът, че за да получиш отопление (ел. печка) трябва да се платят по 5 лева на човек. Ние бяхме 4 души в стая. Това први 20 лева за 1 вечер. Всички плащаме ток и знаем че 20 лева не могат да бъдат изразходени за една вечер. Една купичка боб струваше 5 лева, а пъстърва с картовки 10 лева. Наскоро хапвах в едно доста приятно заведение и цените бяха далеч по-ниски.

Най-лошо впечатление ни напрви факта, че многократно ние и другите гости бяхме приканвани да дадем "по някой лев за абитурента" и "нещичко за гайдаря". Просто не се прави така, особенно ако си платил по 15лв за нощувка в стая за 4-ма и по 10лв за риба и по 5 за купичка боб.

С уважение,
Виктор

Мима, Пепа и още три туристки от
отседнал Август 2007 за 1 седмица с приятели
2009.03.21
13:33
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Прекрасна природа и забележителности. Поне веднъж в живота си човек трябва да посети пещерите край село Триград, особено Дяволското гърло и Триградското ждрело. Ако сте гост и на Орфеевите празници, изживяванията ще са пълни, а спомените за цял живот. А за хазяите какво да кажа, с тях се чувствахме като у дома си, чудесни хора, много общителни и добронамерени. Правеха всичко за нас, за да сме напълно задоволени. Ако търсите спокойствие и величествена природа, това е мястото-посетете го. Мамо Заре, бъдете живи и здрави и все така гостоприемни...мнго целувки на теб, Елза и Велко.

Rali i Georgi
отседнал Август 2008
2008.09.01
14:07
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Къщата и атмосферата са невероятни. Това може би е единственото останало място в Триград коетп да ви потопи в Родопския бит и атмосфера. За да придобиете представа разгледайте сайта на mamazarka.earthbg.com/. Но за нас най-важна беше комуникацията с мама Зарка- жена от старото поколение родопчани, която се раздава за гостите си и ги зарежда с енергия и позитивизъм. Горещо препоръчваме къщата и хазяйката!
А че в Триград има какжо да се види е ясно

Боби Коритаров и приатели2008.09.23 12:14
Ако искате не само да пренощувате в Триград а и да се заредите с положителна енергия, да научите много за този божествен кът от Родопите - легенди история и настояще - не пропускайте да отседнете в къщата на "мама Зарка" Хазайката и къщата ще ви въведат в автентичния родопски бит,а с пазказите си ще ви преведат през вековете на този край.В това се убедихме сами при посещението ни в края на септември. Вечерите краи камината, сладките приказки с гостоприемните хазаи и родопските песни изпълнени от "мама Зарка" са нещо което не се забравя, както и всичко видяно в този приказен кът от България. Посетете Триград, отседнете при "мама Зарка" и отново ще искате да се върнете там.Мамо Зарке благодарим Ти за всичко.

Други хотели в ТриградЗабележителности в региона

Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.


rss    rss    rss    rss
RSS Абонамент

Bookmark and Share