спа хотел Исмена ****, Девин

Рейтинг:  4 star rating  3.7 / 5 (11 вота)
 увеличи карта     още инфо    контакти
Забележителности в близост
Девин – Беденски бани, Михалково, спа процедури
Смолян    0 км
Триградско ждрело
Смолян    14.4 км
пещера Дяволско гърло
Смолян    14.5 км
Харамийска пещера (Триград)
Смолян    14.5 км
желая да следя тази тема за нови коментари
anitoo121314 (1)
отседнал Юли 2012 за 1 седмица семейно
2013.07.07
19:20
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Аз и моето семейство прекарахме седмица в изобилието на този прекрасен комплекс.И всичко,което описано в онлайн страницата им е докрай вярно,кухнята може да е хубава от една страна,а от друга не,но това зависи от кой край си.И моят съвет е,че не са важни парите,а къде и как си почиваш!!!!


rosend (0)
отседнал Август 2012 за 3-5 дни семейно
2012.09.15
23:16
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Здравейте,

не знам точно от къде да започна, защото комплекса е бижу! Почивахме цялото семейство миналия месец и наистина нямаме думи с които да опишем природата, удобствата и най-вече отношението на персонала към всеки един от нас! Прекрасен минерален басейн, просторни апартаменти, ЧУДНА кухня и студени питиета !!!

Признавам си, че съпругата ми ме изненада с резервацита и след, като направих проучване (предварително в И-нет) малко я нахоках - особено коментарите тук! Хора...там е РАЙ! Прикачам и няколко снимки! Нямам търпение да се върна в Девин и най-вече Исмена - 2013 ще я посрещнем там, вече имаме резервация!

Поздрави,
сем. Димови

wynn (2)
отседнал Юли 2011 за 1-3 дни семейно
2011.12.04
22:43
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Не зная дали перат или не, ние на място научихме към кои кръгове от фирми принадлежи хотела и определено не ни стана приятно къде сме отседнали. Самият хотел не е нищо особено, въпреки хубавите снимки и огромното желание на персонала. Просто е видно от всякъде, че искат много, стараят се много, но нивото е ниско. Обслужване няма, не знаят от коя страна се сервира храната, от къде се отсервира, как се сменя пепелник, как се подават прибори, да не говорим как се сервира вино. Рецепцията е с ограничено работно време и през нощта, когато става доста студено, няма към кого да се обърнеш. Една лъскава селска обстановка, с няколко думи. Не си заслужава четирите звезди, няма просто как да го сравня с хотел като Дипломат Плаза в Луковит, Спа Клуб Централ в Хисаря или който и да е друг, в който сме били със съпругата ми през последните месеци.

damaPika (0)
отседнал Октомври 2011 за 1-3 дни с приятели
2011.12.01
17:13
коментар
zoraIaneva (1)
отседнал Ноември 2011 за 1-3 дни семейно
2011.11.14
22:43
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Няколко пъти ходихме тази година там. Приказно място, чудесна атмосфера, мислено много с усет към детайли. Много подходящо за 2-3 дни почивка, или седмица, ако планирате да обикаляте. Много добре поддържано, чисто, хората се стараят много. Два басейна, вътрешен и външен. Външният е подходящ за плуване само през лятото. Зелена трева, за игри с деца, много подходящо, просторно, красиво. Безплатен детски кът. Стоите са помислени, няма излишни неща, но всичко необходимо. Храната е вкусна, прясна, приготвена на момента. Единственит ми коментар е, че през лятото почти всеки уикенд има сватба, което в голяма част от случаите води до излишен шум вечер и през нощта.


Комплекс ИСМЕНА Камина Вътрешен басейн
AniRadeva (1)
отседнал Юни 2011 за 3-5 дни семейно
2011.10.14
17:07
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Бях в комплекса със съпруга си през лятото. Природата наоколо е невероятна, въздухът изключително чист. Градчето е малко и позападнало, очаквах да има повече неща за разглеждане освен разходката по екопътеката.

За комплекс Исмена обаче трябва да призная, че се подлъгах по снимките, вярно красиво е, но някак заспало. Персоналът е усмихат и се опитва да си върши работата, но просто не отговаря на хотел****, строителството и изпълнението на хотела също. Още на идване трябваше да чакаме повече от 20 минути, за да се регистрираме, да се потвърди резервацията от София, да не говорим за обикалянето по стълби от рецепцията до паркинга до стаята и така няколко пъти. С багажа никой не ни помогна, макар да се очаква това да се прави в 4-ри звезден хотел.

Закуската беше повече от разочароваща. Аз съм вегетарианка, но освен плунали в мазнина яйца, пържени мекици и краставици, друго не ми предложиха. Спа отделението е малко, водата прекалено хлорирана, а вътре беше задушно. За качествена интернет връзка не може и да се говори. Всичко, което можеха да преложат, отговаря на

nikolinka.tocheva2011.10.31 19:22
Уважаема г-жо Радева, аз също със съпруга ми бяхме изминалият уикенд в Исмена, Девин. Потвърждавам за природата, въздуха и екопътеката, НО категорично не съм съгласна с това, че хотела не отговаря на **** звезди, защото архитектурата е повече от разкошна, а не знам дали Ви е направило впечетление, че апартаментите са около 100 кв., искам да попитам къде другаде сте било в подобна обстановка в България и тя да е за тези абсолютно приемливи цени?

Също така ще се съгласе, че града е заспал, но навярно не сте запознати с природните забележителности в радиус от около 15 км. - това са най-красивите пещери и единствения по рода си каньон на Балаканите...

Басейна е чудесен, както и момичетата от СПА центъра.
el_ban (1)
отседнал Септември 2011 за 3-5 дни семейно
2011.09.29
15:28
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Искам специално да поздравя и благодаря на служителите на хотелски комплекс Исмена в Девин, които направиха повече от прекрасна 3-дневната ни почивка в къщите за гости.
Поводът да посетим комплекса беше решението на нашата дъщеря да сключи брак със своя приятел точно в Родопите и точно в Девин.
Цялата организация на сватбеното тържество пое управителката на комплекса - прекрасната Албена.
Всички бяха безкрайно мили, всеотдайни и толкова сърдечни....
Обстановката, природата, храната, гостоприемството, отношението на персонала на комплекса - всичко това заслужава да се види.
Условията, които предлага комплекса за почивка и организиране на тържества са повече от много добри.
С най-топли чувства:
семейство Банови от Стара Загора
семейство Цвяткови от Габрово и
младото семейство Милена и Михаил Цвяткови от Мюнхен - Германия

Boyanov (2)
отседнал Септември 2011 за 1-3 дни семейно
2011.09.18
23:19
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Комплексът наистина има прекрасна архитектура, в манастирски стил. Персоналът е млад и много дружелюбен. Все пак имам няколко забележки. Закрития басейн определено има нужда от освежаване. Почистване на избилата ръжда, замазка на изронената мазилка. Ремонт на джакузито, на което половината дюзи не работеха. Определено не е помислено за хора с двигателни затруднения. Джакузито няма входен парапет и при мокра настилка е опасен дори за здрав човек. Не вярвам че 150 - 200 лв. за такова "съоръжение" ще затруднят собствениците. Същото е положението и при контрастния басейн - никакви парапети. Стълбичките на големите басейни (вътрешен и външен) са съвсем стандартни. Тоест отново не е помислено за хора със ставни проблеми.
От кухнята също има много да се желае. Вероятно са сменили готвачите, защото през март месец храната беше много по-добре сготвена и вкусна, в сравнение със септември. Не съм съгласен обаче, с мнението по-долу за закуската. Шведската маса отговаряше на всички вкусове - от английската закуска (наденички, бъркани яйца) до мюслите, плодовете (диня, грозде, ябълки) и разбира се типичните родопски катми и мекици - всичко имаше и то в достатъчни количества.
Накратко - мнението ми за комплекса е, че има много неоползотворен ресурс. С повече свежи идеи и мисъл Исмена може да се превърне в наистина хитов курорт.


Общ поглед към вътрешния двор
l_petrov (1)
отседнал Януари 2010 за 1-3 дни семейно
2011.01.31
22:01
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Здравейте,

бяхме в хотела миналия уикенд (намерихме го в BGhotelite.Com) и с нетърпение сядам на компютъра за да Ви напиша, че всичко там е магическо! От самото начало (резервацията и комуникацията), топлото посрещане и престоя бяха абсолютно перфектни!
Искам да благодаря на лъчезарните сервитьори, топлите рецепционисти и усмихнатата управителка - Албена.
Това е изключително модерен, но същевременно битов родопски комплекс. Благодаря на BGhotelite

(във формата, която попълвам в момента за дата на престой няма 2011?!?!?!)

antonia_87 (0)
отседнал Август 2010 за 1-3 дни семейно
2010.08.18
10:45
коментар
asti (1)
отседнал Август 2010 за 1-3 дни семейно
2010.08.09
11:01
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Комплекс "Исмена" не отговаря по никакъв начин на претендираните 4 звезди!

Замисълът е добър, но изпълнението и менажирането на комплекса са дори и под нивото на 3 звезди.

Градината е много добре поддържана, стаите са чисти, водата в басейна приятно топла и положителните впечатления са дотам.

Отрицателните: 1. Обслужването - на пристигане ни казаха, че ще изпратят пиколото (което така и не видях за 2 дни) да ни помогне с багажа. За 15 мин. никой не дойде, справихме се сами. През уикенд-а не зареждали вестници ежедневници, нямаше един шах или табла, както и карти (уж имало, но не могли да ги открият, цял ден търсиха).
2. Храната - на закуска : блок маса с шпек, шунка, сирене, кашкавал, масло, кафе, чай, мляко,домати, краставици , ябълни и сливи от градината на съседа, кисело мляко, а и катми.
3. Водата в басейна - супер хлорирана.
4. Персонал - с изключение на 1 келнер, останалите бяха намусени и едва ли не сърдити на гостите.
5. И накрая, но не по значение ни поискаха още по 70 лв. ,за да запазим стаята до 18.00, тъй като стаите се освобождават в 12.00 .

Не бих се върнал там.


astor2010.08.12 12:28
отговор
aatanas762010.08.13 04:58
Във връзка с последно казаното относно допълнителния престой, доколкото ми е известно практика е навсякъде да се плаща около 70% от цялата сума за подобна "почивка" (дори на места та го наричат - престой до 3 часа)
aatanas76 (1)
отседнал Юни 2010 за 1-3 дни с приятели
2010.08.06
15:12
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Комплекса ни хареса Бяхме компания за уикенд и нямаме забележки.
Намира се на прекрасно място от което има невероятна гледка към града. Басейна е чист, топъл...Обслужването е на ниво, цените са приемливи...нямам какво повече да добавя - посетете и ще разберете

Ваня Апостолова
отседнал Октомври 2009 за 1-3 дни възрастна двойка
2009.10.20
16:48
коментар
Росица Данаилова
отседнал Септември 2009 за 1-3 дни млада двойка
2009.10.13
10:22
коментар
Калин Данаилов
отседнал Октомври 2009 за 3 седмици с приятели
2009.10.12
19:41
коментар
Галя Петкова
отседнал Май 2009 за 1-3 дни млада двойка
2009.05.05
13:11
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Комплексът се състои от хотелска част и вили в родопски стил. ние бяхме в хотелската част, която, изглежда, беше пълна-бяхме по гергьовден. хотелът е разположен в най-високата част на града и гледката е красива. служителите са любезни, но обслужването в ресторанта беше ужасно бавно. чакахме около час само за салатата - печени чушки, от готовите, които се продават в магазина (познава се по маринатата) и трябва само да бъдат извадени от буркана и нарязани. другите ястия също отнеха много време, така и не ми донесоха поръчания на два пъти айрян. очевидно персоналът не успяваше да се справи с "многото гости", както обясниха - общо 6 маси бяха заети: 4 семейства с по две деца и други 2 двойки!!?? традиционните родопски ястия могат да се опитат единствено с предварителна поръчка, което няма как да стане, ако туристите са само за една нощувка. по празниците, когато хотелът е очевидно пълен (резервиран), биха могли предварително да приготвят тези родопски ястия (както и да увеличат хората в кухнята). най-вероятно е туристите да си поръчат от тези ястия и да ги изядат. едва ли някой отива в родопите, за да му сервират кюфтета, кебапчета и другите неотменни и, за съжаление, непроменими за ресторантите ни из цялата страна блюда.
храната в ресторанта като цяло не беше добра. на нас поднесоха лошо приготвен готов качамак, направо суров, с малко сирене отгоре, пататникът също беше безвкусен. за закуска специално поръчах от предишната вечер 2 порции катми, както се изискваше. това се води допълнителна услуга и не влиза в цената на закуската. на сутринта се оказа, че някой друг ги бил изял ("в хаоса"). след като им казах, че така не се постъпва с предварителна поръчка, се разбра, че една катма била останала (всяка порция би трябвало да съдържа по две катми) и ни я дадоха. катмата беше ужасна и нямаше нищо общо с истинските катми. таксуваха ни я за цяла порция, разбира се. толкова за храната.
т.н. спа-слуги по-скоро не ползвахме. басейнът изглеждаше твърде малък, миришеше на много хлор и гости на хотела, които току-що излизаха от басейна, споделиха, че водата не била топла. поръчахме масаж. оказа се, че идва един масажист от долния комплекс и няма как двама гости от хотела да бъдат едновременно масажирани, а за един след друг нямаше време, тъй като щеше да е за сметка на вечерята. тук трябва да поясня, че ние пристигнахме в хотела към 7 вечерта. масажистът така или иначе по-скоро не беше професионалист и маслата, които използват, са много лошо качество. иначе човекът беше изключително любезен и, изглежда, много се постара за масажа на приятеля ми.
бяхме настанени в своего рода апартамент, на цената на двойна стая (95 лева). беше просторно, с приятна тераса. но на сутринта отоплението беше изключено и наистина беше студено. вечерта аз специално попитах дали ще изключат отоплението на сутринта (понеже бях прочела в коментариите за лошото отопление) и ми отговориха, че нямало. стените са доста тънки. цяла нощ слушахме юнашкото хъркане на госта от съседната стая.
доста трябваше да почакаме жената на рецепцията, за да платим. оказа се, че не можело всичко да се плати с кредитна карта.
като цяло, хотелът е направен с желанието да се получи добре и служителите бяха мили. но нито нивото на обслужване е професионално и съответства на 4 звезди, нито обстановката (стая и баня), да не говорим за храната. не ми е ясно кой и по какъв критерии ги определя тези звезди. за съжаление положението в повечето хотели из страната изглежда подобно.
написах толкова подробен коментар, за да дам възможност на потенциалните следващи гости на хотела да добият по-подробна представа, преди да решат да резервират. намирам, че в българските сайтове отзивите за хотелите не са достатъчно, а някои от тези коментари наистина са предубедени и заблуждаващи.

Ivan Vasilev2009.08.19 12:15
отговор
Anidar Aveots
отседнал Май 2009 за 1-3 дни млада двойка
2009.05.02
20:25
коментар
simona simeonova
отседнал Февруари 2009 за 3-5 дни млада двойка
2009.02.16
16:26
коментар
ilian kafedjiev
отседнал Февруари 2009 за 1 седмица с приятели
2009.02.16
16:09
коментар
iordan genkov
отседнал Февруари 2009 за 1-3 дни семейно
2009.02.16
08:20
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

много е студено отоплението е слабо ,водата в басеина е студена а в стаите минерална няма , незнам дали в басеина е минерална . ниама да отида никога .

Валентин Бурназов2009.02.19 08:35
отговор
асен пвлов
отседнал Юли 2008 за 1 седмица семейно
2008.08.12
19:22
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

страхотен рай.великолепен спа център.перфектно обслужване.невероятна градина с водопади и фонтан.мини ботаническа градина


Други хотели в ДевинЗабележителности в региона

Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.


rss    rss    rss    rss
RSS Абонамент

Bookmark and Share