комплекс Литова къща ***, Мелник

Рейтинг:  3 star rating  2.9 / 5 (14 вота)
 увеличи карта     още инфо    контакти
Забележителности в близост
Кордопулова къща - Мелник
Благоевград    0.5 км
Мелнишки пирамиди
Благоевград    0.6 км
Роженски манастир - Мелник
Благоевград    2.9 км
Сандански – минерални извори, спа комплекси, извор...
Благоевград    10.5 км
желая да следя тази тема за нови коментари
vili stoilova (0)
отседнал Септември 2011 за 1-3 дни семейно
2011.09.16
14:02
коментар
daniela1 (1)
отседнал Април 2011 за 1-3 дни семейно
2011.04.26
13:12
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Бяхме в Литовата къща за Великден. Набързо я избрахме, защото решихме в последния момент да ходим в Мелник. Прочетох положителни мнения в нета и резервирахме. Сега да кажа и моите впечатления.
Хотелът има 2 предимства:
- намира се на тихо и уединено място;
- нов, чист и топъл хотел.
НО до тук с положителните качества. Цените на стаите са малко височки, но това никога не е било проблем за мен и съпруга ми, стига цена/качество/обслужване да е оправдано. Както вече казах хотелът е нов и чист, но обслужването на персолана е ...чудя се как да се изразя по-меко, да речем твърде занижено, да не кажа никакво. Няма го чисто професионалното хотелско обслужване, персоналът не е обучен как да се държи с гостите на хотела...."селски" туризъм, но в буквалния смисъл
Бяхме с двете си деца, които естествено искаха да играят в градината. Дотук добре, но точно до детския кът има 6 големи дупки (диаметър около 25 см, дълбочина около 35 см, изкопани с цел поставяне на детска люлка, както разбрахме впоследствие; нищо лошо в това, но докато се постави люлката е редно да са покрити с нещо), които не се виждат лесно, защото са в тревата. Големият ми син падна 3 пъти в една от дупките, която беше точно до люлеещите се кончета, удари си лошо главата, малкия ми син падна само веднъж в дупките, за щастие без поражения. Аз също пропаднах в друга дупка, докато тичах към тях, за да ги успокоя Както вече казах големия ми син падна 3 пъти в дупките, въпреки че след първия път знаеше за тях, но това е дете и когато се затича да играе, забравя за тях, а аз не успях да го хвана на време. Реших, че е редно да обърна внимание на собственичката на хотела и съвсем добронамерено й казах, че имат 6 големи дупки около детския кът, които са опасни за децата и трябва да се запълнят. Нейния отговор ме остави без думи в първия момент, беше толкова просташки, че не можах да се окопитя и да отговоря веднага. Буквалните й думи бяха: "Ама ние знаем за тези дупки, вие сте длъжни да си гледате децата". Реших, че е излишно да й обяснявам, че когато синовете ми паднаха в дупките аз бях на 2-3 метра от тях. Та, който ходи там с деца да има предвид и да си пази децата Аз явно не бях достатъчно прозорлива, за да ги предвидя
Друго - бяхме 2 дни там и никой не дойде да хвърли поне кошчето за боклук в банята, за оправяне на легла и други неща дори не става дума.
Закуската - има ИЗБОР от три неща - пържени филийки със "сирене" и сладко, принцеси, и третото така наречено от тях "компле", което доколкото разбрах е кашкавал, сирене, салам и... не знам още какво. Напитки - "кафе", което едвам се преглъщаше и чай. На първата сутрин закуска за децата не беше сервирана, на втората - получиха по половин пържена филийка
За заключение - дали бих повторила? Не, мястото и къщата са хубави, но обслужването е тип "селски" туризъм, така както се разбира в България, за съжаление
Забравих да кажа, че за да си платим трябваше доста да почакаме сутринта, явно рано бяхме решили да потегляме и собственичката още спеше
Друго - храната в механата, по мое мнение, не беше добра, ядохме веднъж и не повторихме.
Това е моята рекапитулация за хотела, другите гости може и да са останали доволни.

encho2011.11.02 12:08
Ако искате да Ви излъжат, измамят, набият посетете Литова къща.Ако се отървете само с това бъдете благодарни плате и бягайте. Свърталище на ръзбойници, проститутки и шанаджии.
velizaar (1)
отседнал Април 2011 за 1-3 дни семейно
2011.04.23
10:32
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Много лошо или направо липсващо обслужване от една изрусена девойка,която се държвше все едно ти прави услуга за това че си и отишъл в селския хотел,арогантна,неучтива и доста комплексирана като поведение...това наложи след 5 мин. контакт с нея да изчезнем с 250 км /ч от хотела под предтекст че ни се е появила спешна работа....не ходете там ,ако не искате да се чувствате като натрапници

Elena Hadjieva2011.05.04 22:34
А на теб какво те интерсува дали 'девойката' е изрусена ?!
eni33 (1)
отседнал Декември 2010 за 1-3 дни с приятели
2011.01.05
22:21
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Посрещнахме новата 2011г. в Литовата къща в Мелник.Хотела беше чист и топъл.Домакините бяха любезни и приятни хора.Новогодишното меню беше пребогато и много вкусно.Имаше дори баница и питка с късметчета направени специално за нашата компания.На цялата компания много ни хареса.Мисля,че пак ще се върнем там.


Марчела Колева
отседнал Февруари 2010 за 1-3 дни с приятели
2010.02.16
14:41
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Задължително посетете Литова къща, особено ако сте двойка влюбени! Разположението на хотела е в началото на природния резерват, точно в подножието на мелнишките мелове. Мястото е тихо и уединено, но с капацитет за организиране на доста шумни тържества - разполагат с красива лятна градина с барбекю и басейн, техника позволяваща провеждането на шоу от типа на "Звук и Светлина", дори мини зоопарк. Обстановката хавсякъде е нного уютна, а стаите са топли,чисти, с удобни легла и ухаят приятно. Домакините са много гостоприемни и щедри, а храната и виното, което предлагат в механата са с изключително качество. Ако не сте дребнави когато става дума за доброто Ви настроение, то всеки похарчен лев в този хотелси си заслужава!

Panova (1)
отседнал Ноември 2009 за 3-5 дни млада двойка
2009.11.20
18:56
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Приказно място с разкошни домакини, които ти четат желанията от устата и по всякакъв начин ти угодят. За млада двойка - супер подходящо и романтично, както и за всякакви други случаи. Чудесното семейство Литови успя да удовлетвори високите изисквания на гражданин от немски произход, което изобщо не е за пренебрегване. Въпросният господин се изказа, че дори и в Германия не се срещат често толкова добре водени семейни хотели. С други думи, мога само да препоръчам, цената си заслужава и да се надявам отново да сме гости там. Пък дано да има и добри поводи за това !


Хубаво и романтично
Илиян Филипов-София 27 години
отседнал Юли 2008 за 1-3 дни с приятели
2009.06.03
13:23
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Мога само с две думи да се изразя за мястото,на което бях с прители миналото лято...Земен рай.Там човек се чувства в унисон с цялата заобикаляща го местност.В компанията ни имаше и чужденец,който беше възхитен от цялата атмосфера.С гордост ще съобщя,че тази година отново ще се насладя на коктейла от емоции,който предлага това неверотно и скромно кътче на природата.Препоръчвам го на хора,които са бохеми и не държат на шумните и изкуствени емоции,които предоставя нашето Черноморие като пример.


росен кръстев
отседнал Март 2008
2009.05.27
15:18
коментар
Димо Костов
отседнал Май 2009 за 1-3 дни семейно
2009.05.21
22:53
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Вие знаете ли въобще какво означават тия звезди,които сте сложили и претендирате за тях.Вонящ хотел,с дупки по чаршафите и насекоми по таваните.Компле-знаете ли въобще какво представлява.Девойка или не,която не знае камериерка ли е,сервитьорка ли е или някакъв вид управител.Не става миличка,така не се работи и не се обслужват хора.Мислиш се за нещо,ама грешиш.Евала на собственика,ами дано навреме се усети,ако не ще го подсетим.

V.Litova (1)
отседнал Февруари 2009 за 3-5 дни с приятели
2009.05.01
01:57
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Уоууу, перфектен хотел. Който казва, че не е така е най-вероятно някой конкурент на хотела, който е останал без пукната пара и отчаяно мисли да манипулира хората в интернет. Елате там, ще ви посрещнат едни много добри хора, като собственика на хотела г-н Живко Литов ще ви разкаже много за историята на Мелник, а избата им е най-старата за момента открита в град Мелник, а цените си отговарят за всичко. Приятно прекарване!

Radostin Zahariev
отседнал Март 2009 за 1 седмица семейно
2009.03.03
13:02
коментар
Iskra Ivanova
отседнал Март 2009 за 3-5 дни с приятели
2009.03.03
12:55
коментар
Violeta Mihnewa
отседнал Март 2009 за 1-3 дни семейно
2009.03.03
12:47
коментар
vasko verin
отседнал Януари 2009 за 1-3 дни с приятели
2009.02.16
12:00
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Който иска да бъде лъган, нека отиде в Литова къща.
Лъжат те за всичко. Първо ти предлагат да си купиш вино
бутилирано по 20лв. литъра. Ако искаш да го дегустираш те
канят на масата в механата сипват ти 100 гр. и после ти го
слагат в сметката по 5лв. Второ те лъжат че имат винарска
изба на 800г. Да ама по-миналата година е била но 800г., миналата трябва да е на 801г.а тази година да е на 802 г. те даже не могат да си натъкмят лъжите. Уж старите собственици не знаели, че има изба под къщата, та новите
собственици я изровили, а археолозите им казали, че е на
800г. Глупости на търкалета. Ако бяха идвали археолози, те
щяха да я обявят за уникат и щяха да им я рекламират други
хора, а не собствениците да се мъчат да те заблуждават. И трето лъжат те в цените. Виното струва 20лв. за литър, наливат ти го в 750мл. бутилка и ти го таксуват за 20 лв.
После си измислят оправдания, че имат вино за навън и за навътре. Навън, навътре - опитват се да те клатят.

Севи-София
отседнал Декември 2008 за 1-3 дни с приятели
2009.01.02
19:55
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Изкарахме си страхотно в Литовата къща.Обслужването беше на ниво,обстановката перфектна,домакините усмихнати.Със сигурност ще се върнем пак там,и то скоро!

Semeistvo ot Puse
отседнал Декември 2008 за 1-3 дни семейно
2008.12.29
17:55
коментар
iseto-sofiq
отседнал Декември 2008 за 1-3 дни сам турист
2008.12.29
17:30
коментар
петя стефанова
отседнал Ноември 2008 за 1-3 дни с приятели
2008.11.02
20:58
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Не ходете там. Мръсно! Скъпо! Обслужването под всякаква критика. Една стая струва 150 лв, а за менюто да не говорим. Готвач македонец, които и да иска да се справи добре е невъзмоно, защото е сам. На закуска е единственият които успява да си отвори очите и прави опити да ви направи нещо. В ресторанта обикновено се празнува нещо на някои и градуса на настроението се вдига с нещо като духов цигански оркестър, които свири много зле и пее измислени песни с пробългарски текстове. Там се чудиш къде се намираш - в зле настроената към българите бивша юго република Македония или в България. Този ужасен "оркестър" трещи до късно след полунощ и ако някои реши да направи бележка за невъобразимия шум в хотела (шума се чува и на третия етаж и не може да се спи - няма шумоизолация), тогава управителя Ви показва вратата и ви обяснява че пътя е пред вас. В този хотел гостите, които си плащат сметката и се държат възпитано нямат права и на тях не се гледа като на гости на хотела. Никога повече не бихме отишли там.

Ралица Гатева
отседнал Юни 2008 за 1-3 дни с приятели
2008.07.30
12:45
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

За първи път посетихме Мелник през юни,заведохме и гости от чужбина.Вечеряхме р лятната градина на Литовата къща.В целият ресторант бяхме единствената маса,но доста късно разбрахме защо!Цените-ужасяващо стряскащи-напр.овчарска салата-10 лева_цените в менюто са без ДДС!!!!!Обслужването-за целият комплекс-една изнервена дама,изпълняваща всички функции от готвач до администратор и сервитъор!!!Порциите.оскъдни,мухи-на рояци!Просто никога повече няма да стъпим там!!

rosenkrastev0072008.09.30 13:50
Аз съм за,при високи цени и ниско обслужване няма как да се върнеш на подобно място!Защото всички се ошлайфаха всеки бизнес върти,а заплати никои не дава.Подобни места не трябва да представляват така наречената ни държава.
MimzZ2011.04.12 23:06
TОЧНО ТИ РАБОТЕШЕ ТАМ!!! ) И ден след като напусна, този коментар блесна : )
Sasho Ivanov
отседнал Декември 2007 за 1-3 дни семейно
2008.06.06
22:07
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

НЕ СТРУВА!!! Не е три звезди, обслужването е под всякаква критика, всички се държат арогантно и нагло!

D.PETROVA-DIM2009.02.14 09:09
това изобщо не е така! уверете се сами!хотела е невероятен но все пак трябва да се види,сигурно може да се намери и по евтино място но не с това качество
2007.08.09
12:34

Хотелът и обслужването са страхотни!Искам да благодаря на сем.Литови,че направиха медения ни месец незабравим и ни накараха да се чувстваме като у дома си!

D .Petrowa2009.01.30 21:30
Завеите!не съм от хората обичащи да правят коментари но съм възмутена от тези жлъчни и злобни изказвания които вероятно не са направени от гости на хотела а от нелоялни конкуренти.Преди време случаино попаднахме в механата на комплекса бяхме отседнали в друг хотел,атмосферата,обслужването ,храната и напитките бяха изключително на ниво.В по късен етап се върнахме отново в Мелник,този път се настанихме в комплекса. Хотела е много приятен,чист и уютен.Предлагат се всички удобства каквито може да желаеш ако си се насочил към место като
Мелник,Боженци или Арбанаси.Хотелският комплекс е уникален и предлага чудесна възможност за истинска почивка.Това е мое мнение но мисля че има и други трезво мислещи хора които ще оценят по достоинство този невероятен комплекс.

Други хотели в МелникЗабележителности в региона

Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.


rss    rss    rss    rss
RSS Абонамент

Bookmark and Share