природен парк "Сините камъни"

 увеличи карта

Хотели в близост

хотел Панорама ***
Сливен    1 км
хотел Национал ****
Сливен    3.5 км
къща за гости Сава Купеца **
с.Жеравна    16.9 км
къща за гости Екокомплекс Катунище *
с.Катунище    17.2 км
самостоятелни стаи Къща Попови *
Котел    22.1 км
2008.06.15
23:31

Тази вечер се върнахме от сливенския балкан. Възхитена съм от красотата на природата и чистият въздух в м.Карандила. Отседнахме в почивна станция"Миролио". Разходихме се сред природата.Качихме се на лифта-беше страхотно изживяване. Ще посъветвам всички мои познати да отидат. Не пропускайте и вие,приятели! Заслужава си, повярвайте ми!

2008.05.22
13:30

На скоро имах възможността да посетя това място и съм изключително възхитена от красотата и размерите на парка.
Удивителна природа и внушителни скални форми, впечатляват още преди да си навлязъл в самия парк.
За съжаление не успях да го разгледам обстойно, изключвайки разходката с конструирания лифт, която сама по себе си е едно незаменимо преживяване, освен ако не избягвате екстремните ситуации. Конструкцията е малко остаряла и определено внушава несигурност през 40-ет минутната разходка (20 минути в едната посока)! Но определено си заслужава - гледката е невероятна...!
Би било чудесно човек да се снабди с храна и вода, да отиде рано сутрин и да си направи една обстойна разходка из самия парк, за да се докосне отблизо с конкретните му забележителности!
Горещо препоръчвам това място, но отделете цял ден за да бъде разходката ви пълноценна...!


2008.03.16
13:32

Курорт "Карандила" е разположен в Сливенската планина - "Сините камъни", на 1050м. н.в. Намира се на 32 км. североизточно от гр. Сливен. Свързан е с локална пътна връзка и с лифтова пътническа линия: Сливен - "Сините камъни". Растителността в курорта е представена от просторни полянки пространства, обрамчени с чисти и смесени насаждения от зимен дъб и бук и келяв габър.
Съседни туристически обекти:
- вр.Малка Чаталка
- прохода Вратник
- м.Даула
- вр.БългаркаBookmark and Share