Несебър - стария град UNESCO

 увеличи карта

Хотели в близост

семеен хотел Станкофф ***
Несебър    0.1 км
хотел Сийгъл ***
Несебър    0.1 км
хотел Свети Никола ***
Несебър    0.1 км
хотел Несебър Роял Палас ***
Несебър    0.1 км
хотел Свети Стефан *
Несебър    0.2 км
2010.06.16
16:58

Goody благодаря за пожеланието пак да посетя Несебър. Със сигурност от миналата година има промени, дано само да са хубави А не съмнено си случил и на време по което да няма толкова много туристи и си могъл да видиш истинската красота на града. А това с Hello, hello е доста комично, но на мен не ми се случи.

Ето още малко снимки от миналата година


2010.05.24
22:28

Въпреки дългата зима и ранната дата на Великден тази година, именно тогава времето се оказа много приятно и след спонтанно решение с приятелката ми си направихме разходка до Несебър. Стария град се оказа изключително приятно място по това време на годината - нямаше ги досадните търговци и стълпотворението от туристи, нямаше проблем и с паркирането дори. Освен това, личи си че местната управа са разполагали със средства последните 1-2 години, че да барнат това онова и предполагам ако Ивет се разходи отново там ще остане с по-приятни впечатления. Е, винаги има и какво още да се направи, то нали затова данъците се събират всяка година

Все пак не мога да не спомена и един неприятен и колоритен момент от разходката. Както си се мотахме из тесните улички и се взирахме по каменните зидове и дървени сводове на старите къщи (тук има повече запазени от Созопол) дочихме някой да ни поздравява с Hello, Hello. Обърнахме се и това явно беше прието като сигнал, че не сме българи и последва друг поздрав: "Мамата си ебало". Естествено това провокира обичайното за нашата държава усещане за трагикомичност. Интересното беше, че след като изразихме нашето смущение, последва опит да ни продадат сувенири и картички, което просто беше черешката на тортата.

Та така, хубава работа ама българска. Някой ще каже - е как българска, това са цигани, какво да ги правиш. Е да, ама май разликата е само че циганина си го казва, а българина си го мисли. В крайна сметка крайният резултат е един и същ - мамата си ебало. После финансовата криза ще им е виновна.


2009.08.17
00:30

Много ми хареса старинния град.Какви църкви,само дето според мен не са добре поддържани.Към архиелогическия музей се предлагат 15 обекта.Прикачвам сайта на музея(добре са измислили с билетите).Като някои от тях могат да бъдат възстановени,както е направено от същия стил и век църкви в много по лошо състояние в Македония.На доста от църквите върху покривите е прораснала трева.Вятърната мелница и базиликата"Богородица Елеуса"са оставени на саморазрушение.Не се поддържат,няма пейки около даден обект за да могат туристите да поседнат,отдъхвайки да се любуват на нащето историческо наследство,докато ги напича слънцето.90% от стария град е превърнат в търговски панаир,под всяка старинна къща има магазинче,като разбира се се продават почти едни и същи стоки.Иначе добре са измислили от едната страна на града са направили улица на занаятчиите,но са теснички помещенията.Иначе има паркинги,ел.табла на които пише къде в стария и новия град има свободни места за колите.В ст.гр.се пускат само тези,които имат пропуск че са настанени там.Пълно е с заведения,които дънят музика и не навсякъде с вкусна храна.На едното пристанище има сложен голям бял кръст.Църквата Успение Богородично е много красива,с много старинни икони и възстановени стенописи,задължително трябва да я посетите.Иначе е добре поддържан ст.гр.тревистите площи има много цветя,трева,палми,дървета...Пълно е с котки.А към края на града ви препоръчвам да отидете на ул.Хан Аспарух и да посетите Еко бар-кафе,който е направен невероятно,като пещера е,с поточе и водопад,има костенурки и рибки които плуват вътре.Малко е скъпо,но си заслужава.Прикачвам снимка от кафето.Добре е устроено в новия град има доста транспорт с който от други курорти да се пристигне в Несебър.Има детски клубове-да се оставят децата,както и детски площатки.Инфраструктората е много добра.Заведения,магазини,нет клубове,медицинска къща-линейки,само дето на плажовете почти не може да се намери място на което да не са заети от чадъри и шезлонги(с невероятно космически цени),както и се намират спасители на плажа,които си вършат работата.Не съм очарована от обслужването на персонала в ст.и нов.гр. ако не купиш нещо от тях се държат зле.Хареса ми и не ми хареса.Несебър е един "добре" организиран туристически град,но може повече.


старинна църква старите улици с дюкянчета църквата Успение Богородично еко кафе-бар
2008.08.31
20:38

Преди малко се прибрах от там! Това е някакъв разкош! Много е красиво! Искам да отида пак, но това ще стане чак другото лято за съжаление. Има много забележителности, а морето е приказно. Влюбих се в това местенцеBookmark and Share