Античен град Кабиле

 увеличи карта

Хотели в близост

хотел Кабиле ***
Ямбол    7.7 км
хотел Панорама ***
Сливен    19.7 км
хотел Национал ****
Сливен    20.6 км
къща за гости Екокомплекс Катунище *
с.Катунище    28.9 км
къща за гости Сава Купеца **
с.Жеравна    31.8 км
2009.05.28
14:18

Аз лично посетих Кабиле скоро и ще кажа само, че не сажалявам въобще. Останало ми е като много приятен спомен и смятам отново да го посетя някой ден.

Мястото е така поддържано, че хем задоволява историческата ти любопитност, хем ти дава възможност за отмора сред природата.

За съжаление не мога да кажа нищо за таксите и работното време, тъй като когато ходих беше ден със свободен вход (не си спомням повода).

2009.05.21
13:48

Интересува ме има ли някакво работно време античният град Кабиле или входна такса, ако има колко струва посещението ?

2009.03.11
19:42

Идете до античния град.Наистина е много красиво.Аз коато бях там не беше с такава завидна реставрация,но въпреки това беше много красиво.Даже имаше млади студенти които правеха разкопки.Така можехме да видим в действие как се откриват архиеологически находки.Е като бях,намериха само счупени сини предмети.Въпреки това беше вълнуващо.Даже имам снимки,но не са сканирани,като ги направя ще ги кача.

2008.05.28
15:24

Препоръчвам горещо този обект за любителите на исторически забележителности...!
Градът наистина е до голяма степен реставриран и впечатлява със своите размери.
Площта на която се простира е внушителна и дава възможност за една здравословна разходка, особено ако решите да се изкачите до самото светилище. До там се стига по една стръмна пътечка, като на половината разстояние са поставени пейки от които можете да се полюбувате на цялостната гледка над града, включително и ако е ясното времето и на значителна част от Стара планина. От самото светилище панорамата е още по-красива!
Разглеждайки самия град можете да се възползвате от двете конструирани беседки. При една от които е съградена и чешма. Като цяло мога да кажа, че тук определено са помислили за удобството и комфорта на посетителите!!!
Тези допълнителни съоръжения позволяват дълга и пълноценна разходка, която приключва със самия музей, в който се съхраняват различни находки - оръдия, прибори, бижута от различни векове, които придават цялостен вид на създалата
се в съзнанието ви картина...!
Bookmark and Share