къмпинг Градина

Рейтинг:    2.5 / 5 (4 вота)
още инфо
чистота на плажачистота на водатакачество на пясъкачадъри/шезлонги
свободно мястоатракциидостъпностзаведения
 снимки от къмпинг Град... увеличи карта

Хотели в близост

къмпинг Градина
къща за гости Карабелев
Черноморец    1.7 км
частна квартира Христови **
Черноморец    2.4 км
семеен хотел Кеди **
Черноморец    2.6 км
вила Катрин ***
Черноморец    2.7 км
хотел Белведере **
Черноморец    2.7 км
goody (55)
посетил Юли 2011 с приятели
2011.07.15
12:10

НЕ ХОДЕТЕ НА КЪМПИНГ ГРАДИНА ТАЗИ ГОДИНА!!!
Разочарованието ми е огромно.

Пътят от Чермоморец вече няма дупки, поправилно е да се каже че дупките имат път!

Строежите са завладели плажната ивица - строят някъв огромен комплекс на самата ивица който се вижда от километри.

От кампингуващи каравани и техните мръсотии няма къде един чадър да си опънеш.

На всичкото отговоре, вероятно заради топлата водя този сезон, медузите са завладяли залива.

НЕ ХОДЕТЕ НА КЪМПИНГ ГРАДИНА ТАЗИ ГОДИНА!!!

e_nikolova2011.07.19 09:38
goody, гледам че тази година сме на едно мнение ..... и за жалост това изобщо не ме радва ......
Жалко .... в арабския свят се гордеят, че превръщат пустинята в оазис. Е и ние можем да се гордеем, че превърнахме един оазис в пустиня!
e_nikolova (3)
посетил Септември 2010 семейно
2010.09.04
23:29

Срам за черноморския ни туризъм. Това е един от най-прекрасните български плажове превърнат в абсолютна клоака от алчните си собственици. Бунгалата са от времето на пионерските лагери - дори повече го докарват на концентрационни. Тоалетните и баните са направо готови за снимане на някой хорър филм. Плажа не се почиства изобщо, спасители вече 2 година няма. Това в съчетание с безумно обявената тази година цена за пръв път доведе до тотален отлив на къмпингарите ( но няма да е за последен) и това е само началото. Новопорстроените недоразумения съвсем разсипаха пейзажа, а пътя е като отрязък от рали "париж-дакар" в участъка на пустинята
Опомнете се докато има какво да се спасява!

goody2010.09.30 16:04
Съжалявам, че трябва да Ви противореча, но както споменах съм редовен посетител на плажа и просто не мога да подмина някой от направените бележки без коментар.

Първо, собственик на плажа е държавата, т.е. всички ние. В този смисъл вероятно сте права, че за състоянието му вина имат собствениците, в частност бих казал най-вече къмпингуващите. Благодарение на тяхната отрицателна лична култира и хигиена, действително с напредването на сезона, плажът става все по-замърсен. Ако отидите в края на август направо си е гнусно.

Новопостроените недоразумения за разлика от тези в Слънчев бряг, Созопол и Северното черноморие са от другата страна на пътя, т.е. на поне 500 метра от бреговата линия. В крайна сметка не може хем да се оплаквате от това колко стари са бунгалата, хем от появата на нови хотелски бази. Да не говорим, че тази тема тук се отнася за плажа. Ако нещо не ви харесва в местата за настаняване, то редно е да го напишете към темите за съответните обекти.

Спасители има, но само за тази част от плажа, където се ползват платени шезлогни и чадъри.

Един участък от пътя (около 1 км) е действително разбит и не се оправя, тъй като все още оттам минават камиони за два почти построени хотелски комплекса. Надявам се догодина нещата ще изглеждат по друг начин.
goody (55)
посетил Юни 2010 млада двойка
2010.06.26
00:09

Това е най-често посещаваният от мен плаж през последните 5-6 години. Ивицата, може би е по-голяма дори от плажа на Слънчев бряг - започва от Черномерец и стига до къмпинг Златна рибка до Созопол.

За разлика от Слънчев бряг, обаче, тук няма да видите споменатите във документалния филм на Генка Шикерова "Бетонови градини". Естествено и тук има някой друг хотел, но хубавото е че се строят от западната страна на пътя, а не на самия плаж.

Тъй като залива е доста широк, обикновено морския бриз тук е малко по силен, това прави плажа предпочитана дестинация за практикуващите разнородни водни спортове - сърф, уиндсърф, кайтсърф.

Водата по принцип е чиста, но е обичайно да има повечко вълни. Пясъкът не е от най-ситните, но със сигурност е по-добър от всеки гръцки плаж

За жалост, поради проблеми с концесионирането, плажът се охранява и почиства само в частта си непосредствено до курортите Черноморец и Созопол. Съответно заведения и атракции отново ще намерите пак там.

Средната част на плажната ивица обичайно се ползва от къмпингуващи и към средата на сезона плажът вече е доста замърсен с битови отпадъци. По тази причина, аз лично през август избягвам да ходя, но пък ми е любимо място за топлите юнски дни. Обикновено избирам именно средната част на плажа (до боровата горичка), където по това време гъстотата на посетителите е по 1 чадър на 100м


turista (9)
посетил Юли 2008 с приятели
2009.11.26
01:42

Градина е един от най-обичаните къмпинги за хора с каравани поради близостта му до Черноморец и Бургас, и дългата плажна ивица, с която разполага. Лично аз поставям плажа в моят топ 5 на българските плажове. Чистотата на водата и пясъка е на много добро ниво, ивицата е широка и плажът рядко се препълва.

Като недостатък мога да отбележа липсата на неплатен паркинг или на платен свестен такъв. Но това е практика навсякъде и сякаш започнах да се примирявам.


атракциите са налице :) изглед към Созопол