Арбанаси - чудесно място за разходка и почивка през уикенда


желая да следя тази тема за нови коментари
2010-05-22 23:20

За всички любители на красотите на България искам да препоръчам това място. Аз отново искам да кажа, че Арбанаси наистина не е заспало и застинало в 16-ти век. Тук наред с историята има много живот, като наред със старите къщи от 15-16 век има и нови, някои от които малко по-големи може би от нормалното. Но Арбанаси няма нищо, ама нищо общо с бетоновите грамади Банско и Слънчев бряг например, където просто няма въздух и човек се губи в огромните обеми. В селото стриктно се спазват ограничения за строителство, които не позоляват разностилие и умело се съчетани миналото и съвремието, като по-големите хотели се броят пръстите на едната ръка, а всяка втора селска къща е чудно семейно хотелче.
А за финал да отбележа и следния факт. Допреди няколко месеца Арбанаси бе известно с аристократичния си характер и високите цени на хотелите. Днес, в периода на криза в икономиката и туризма особено, явно арбанашчани проявяват гъвкавост и "нова ценова политика". Спокойно ако се разходите ще намерите стаи с цени от 35-50 лева, а голямото предимство е, че хотелите са много и човек има избор и винаги може да разчита, че ще намери най доброто за себе си.


   Bookmark and Share


Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.