Една незабравима почивка в село Рибарица


желая да следя тази тема за нови коментари
2010-04-06 23:24

Рибарица е едно малко и китно селце в България, разположено в необятните красоти на Тетевенския Балкан и известно с неповторимото си очарование.

Природата му е толкова възхитителна и пленителна , пълна с много разнообразни скални образувания и форми, високи била и безграничен небосклон, които обграждат живописната Рибарица, че идвайки веднъж на това пленително място, не ти се иска да си тръгваш от това място.

Селцето представлява един малък курорт осеян целия с красиви къщички, които вдъхват у всеки един посетител усещането за домашен уют и спокойствие. Неугасващите народни традиции продължават да се тачат неизменно тук и да завладяват туристите със своя магнетичен възрожденски дух.

В Рибарица на особена почит са вкусното българско саламурено сирене и местната сливова ракия, характеризираща се с приятен вкус и миризма.
В курорта има няколко малки кръчми и механички, които и до днес са запазили своя стар автентичен вид и предлагат на своите гости вкусни гозби и напитки.

Никой обаче не би устоял и не би останал равнодушен към пленяващата тишина и завладяващата атмосфера, които витаят наоколо. Към усещането на приятния горски мирис и кристално свежият планински въздух. Към приказната природа, която се откроява пред очите ни, с нейните безбродни букови гори, тревисти хълмове и огромни поля.

В околностите на Рибарица се намират много природни забележителности, които са истинска атракция за всеки един страстен почитател на планинските прелести. Наблизо се простира биосферният резерват Царичина, който е едно от най – уникалните български кътчета. По изградени тесни и живописни екопътеки може да достигнете до резерватите Боатин и Козята стена, където просто можете да затаите дъх и да тръпнете в очакване, от това на което ви предстои да станете свидетели.

Ако все пак желаете да бъдете по близо до несравнимия магнетизъм на Стара планина, можете да останете в хижа „Георги Бенковски” или „Вежен”, като през селцето минава и най – близкия път, за да стигнете до тях.

Тук всяка година на 25 май около Кървавото кладенче се провежда едно от най – интересните събития в околността, а именно възстановка на последните боеве на смелчагите от Хвърковата чета на Георги Бенковски, които до последно са се сражавали достойно срещу турската войска.
Това е и един прекрасен повод да дойдете и да разгледате симпатичното селце.


село Рибарица гледка към малкото селце китното селце панорама към Рибарица
   Bookmark and Share


Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.