почивка в къща за гости ,,Панорама" в село Триград


желая да следя тази тема за нови коментари
2010-04-05 21:59

Здравейте.
Вчера се върнахме от Триград и не мога да не споделя нашите впечатления, защото там е невероятно и от както се върнахме само за там си мислим.
Бяхме група от 9 човека(6 възрастни и 3 деца) от Стара Загора 3 дене по време на Великденските празници.Възхитени сме от топлото посрещане на домакините Цецо и Милена.Къщата се намира на невероятно място над селото и ненапразно се наричя ,,Панорама".Гледката от стайте е невероятна.
Къщата е оборудвана с кухня , в която всеки може да си приготвя храната,както направихме и ние.За закуска изцяло може да се доверите на Милена ,която приготвя невероятни мекици,палачинки и пържени филийки с Мурсалиски чай и домашно приготвени сирене и айрян, а за обяд и вечеря не пропускайте родопския пататник или пъстърва на скара, както и от супер домашното вино на домакина Цецо.
Стайте са оборудвани с всичко необходимо и от тях се разкриват невероятни гледки от природата и селото.В близост до селото могат да се видят много природни забележителности и най вече се наслаждавайте на Триградското ждрело. На 3 км преди селото можете да посетите пешерата ,, Дяволкото гърло”,а за почителите на екстремни преживявания могат с записване с водач да посетят и Харамийската пешера ,но задължително с екипировка и водач,спускането струва около 30 лв на човек при група по-вече от 3 човека.На около 16-18 км от Триград се намира и Буйновското ждрело Ягодинската пешера,невероятно красива и с много скални образования, дълга е около 10км, но може да видите около 1км от нея.От къщата по черен път на около 6км може да посетите и село Ягодина.На 18 км от селото се намира и местността Чайрите с 7 езера и невероятна природа ,но за там задължително ще ви трябва помоща на домакина Цецо и неговия звяр руския УАЗ.
За пеша просто и не опитъвайте ,ние успяхме да изминем едвам около 4 км, но си заслужава природата е забележителна а въздуха е невероятно чист.
В края на селото има конна база ,който желае може да си неме кон и водач но цената е около 30лв за час а може и да има договорки и не на последно място има и мандра от която си купихме истинско сирене и кашкавал,който ги опита ще разбере за какво говоря.За почитателите на меда ,всеки може да си купи всякакъв мед ,но от опит ще ви кажа и там има лъжливи ,,бизнесмени”,който ще ви предложат уж истински мед за всякакви болежки, а ще си купите мед с много глюкоза,какъвто има по магазините,за това първо се допитайте до домакините те ще ви насочат към истинските пройзводители и истинския мед.
В заключение ще ви кажа ,че ние открихме нашето райско кътче за почивка и то се нарича къща за гости ,,Панорама” в Триград.Оставихме там едни невероятно мили хора и приятели и непременно живот и здраве на лято ще се върнем.
Цецо и Милена бъдете живи и здрави и продължавайте напред ,направихте тези наши дни незабравими,почуствахме се като у дома си и невероятно се заредихме от вашата енергия и оптимизъм.Успехи,надявам се лятото пак да се видим.

къща Панорама Триградското ждрело водопад с.Триград
   Bookmark and Share


Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.