Някои от най-красивите водопади в света


желая да следя тази тема за нови коментари
2012-09-25 21:47

Силата на природата е безгранична. Тя има способността на сътворява невиждани чудеса и невероятни места.
В тази статия решихме да ви запознаем с някои от най-впечатляващите водопади в света. Нека се наситим на голяма доза красота и живопистност.

Хуангоушу в Китай
Този земен рай е разположен в Китай и се слави като най-голямата водна каскада на азиатския континент. На височина достига 74 м., а на шорочина до 81 м. Екзотика и очарование лъха от Хуангоушу, заобиколен от гъста растителност и безкрайната небесна шир.

Йосемити,САЩ
Една от най-известните природни забележителности в САЩ е водопадът Йосемити, който е разположен в едноименния национален парк. На 740 м. надморска височина, в непристъпните обятия на планината Сиера Невада в Калифорния, водната каскада ще ви остави без дъх.

Джог в Индия
Този водопад е един от най-високите на планетата, като е цели шест пъти по-висок от Ниагарския водопад. През пролетта, когато нивото на река Шаравати започне да се покачва, Джог става изключително пълноводен и на секунда от него пада по 1023 кубични литра вода. Удивително, нали?

Шошонският водопад в САЩ
Още едно приказно място, за което думите не биха били достатъчни да се опише. Ежегодно внушителния водопад посреща стотици хиляди туристи от всички краища на света, които идват да се полюбуват на неговата истинска мощ и уникалност. Разположен е в близост до град Туин Фолс, а топлите месеци са най-доброто време за посещение.

Гълфос в Исландия
Гълфос се слави като най-големия водопад в Европа. Известен е още и с видимо забележимия златист цвят на водите си, когато слънцето залязва. Природата около него е изключително живописна, а районът е недокоснат от човешка ръка. Водопадът е част от национален парк, които ще ви смае с непринудената си красота.

Хуангоушу Йосемити Шошонски водопад Гълфос
   Bookmark and Share


Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.