Най-красивите градове в света - първа част


желая да следя тази тема за нови коментари
2012-08-25 13:39

Ако желаете да пътувате по света и да посетите най-красивите градове на планетата, определено ще изпитате огромно затруднение в подбора си на дестинации. Защото на земята има толкова уникални и впечатляващи градове, че е доста трудно да се определи кой от кой е по-красив,тъй като всеки си има своите предимства и уникални черти.
От Рим до Египет,Кайро, Токио и Сан Франциско всяко от тези места може да предложи невероятни атракции и незабравими изживявания.
Нека видим някои от най-впечатляващите дестинации по света.

Кайро
Древен и пълен с история,Кайро е емблематичен град за египетските фараони и тяхната култура. Пресечен от най-голямата река в Африка – Нил, Кайро е място, където са изградени над 500 джамии, които да възхваляват Бог. Красивите здания и местоположението правят Кайро един от най-възхитителните градове в света.

Сан Франциско
Разположен на върха на едноименния полуостров, Сан Франциско е бил един от проспериращите градове в САЩ около 1848 г., когато треската за злато е в разгара си. Сан Франциско е най-добре познат със своите стръмни улици и хълмове и викторианската архитектура, която се съчетава с модерната архитектурна мисъл. Златната врата е вероятно най-посещаваната туристическа атракция в града.

Токио
Столицата на Япония Токио е град, който се отличава от останалите, заради своите зашеметяващи светлини през нощта,невероятната инфраструктура и високите технологии. Великолепие и цветовете са вероятно най-подходящите думи, които могат да опишат Токио. Ако отидете там не забравяйте да опитате суши!

Кейптаун
Намиращ се в най-южната част на Африка, Кейп Таун е град на контрастите и колоритността. В Кейп Таун уникалното е още, че на едно място се срещат море и планина, отличава се с дълги пясъчни алеи и бели плажове и забележителен нощен живот.

Прага
Прага е средновековен шедьовър, които и до днес продължава да пази духа на чехите, тяхната древна история и красовата на старите времена. Прага е дом на удивителен брой атракции като Прашкия дворец,Карловия мост, Стария площад и т.н. Също така има много вкусна храна и срахотна чешка бира.

Кейптаун Токио Кайро
   Bookmark and Share


Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.