Невероятни минерални извори


желая да следя тази тема за нови коментари
2012-07-30 16:58

По света съществуват множество и най-различни природни забележителности, които могат да ни впечатлят и да ни накарат да онемеем от удивление.
В тази статия сме ви подбрали няколко уникални минерални извори, които несъмнено предизвикват любопитството на туристите.

Големият призматичен извор
Големият призматичен извор е невероятно творение на природата, разположено във великолепния национален парк Йелоустоун в Уайоминг,САЩ. Този уникален горещ извор е най-големият в страната и се нарежда на трето място по големина в света. Размерите му в диаметър са 91 см. , а на дълбочина достига до 50 м. Изворът се отличава с изумителен цвят на водата, която е обагрена в различни цветове – синьо, зелено, жълто, оранжево, червено и кафяво. Чудноватото оцветяване на извора е в резултат на водорасли и пигментни бактерии, които виреят във водата, богата на минерали, а количеството на цвета зависи от съотношението на хлорофил към каротиноидите, произведени от организмите. Центърът на басейна е стерилен, поради прекомерната топлина.

Горещият извор Jigokudani
Горещият извор Jigokudani в префектура Нагано,Япония е най-известен с така наречените „снежни маймуни“ – диви японски маймуни, които се наслаждават на горещите води, наред с човешките посетители. Повече от сто макаци живеят на това място и забавляват туристите.

Кървавото езеро,Япония
Кървавото езеро е един от „адовете“ на Белу,Япония и представлява 9 зрелищни горещи извори, които са повече за гледане, отколкото за къпане. Това място се състои от езерца с топла, червена вода, оцветена така,заради огромното количество желязо във водите.

Синята лагуна,Исландия
Синята лагуна е огромен минерален извор и една от най-големите забележителности в Исландия. Къпането в Синята лагуна е с терапевтични цели и помага на хората, които страдат от кожни болети (като наприемр псориазис). Температурата на водата е около 40 градуса. Спа центърът е разположен в Гриндавик в югозападната част на Исландия. Намира се на около 40 км. от столицата Рейкявик.

Големият призматичен извор Jigokudani Синята лагуна
   Bookmark and Share


Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.