Странни инциденти, заради грешни напътствия на GPS система - втора част


желая да следя тази тема за нови коментари
2012-07-25 12:17

Тук ще ви разкажем няколко интересни истории за нелепи ситуации, в които са попадали водачи на автомобили, заради грешни напътствия на тяхната GPS система.


Японски туристи карат направо към Тихия океан

Трима японски туристи в Австралия се озовават в неудобно положение, след като техният GPS ги завлича по грешния път. Студентите от Токио искат да отидат на остров North Stradbroke, разположен на австралийското крайбрежие. Така те стават в четвъртък сутринта, въвеждат желаната дестинация в навигационната система и потеглят към своята цел. Пътят изглежда ясен, но картата „пропуска“ да покаже 9-те мили вода между острова и континента.
Докато туристите карат наетата кола Hyundai Getz, те остават втрещени от това, което им се случва. В крайна сметка те се озовават направо в океана и са принудени да оставят колата. Пътниците на преминаващите фериботи гледали с изумление.

Британски пенсионер се блъска в сградата на църква в Германия

Двама британски пенсионери са настанени в болница в Южна Германия, след като тяхната навигационната система ги насочва да шофират направо към църква. Докато пътуват със своя автомобил през нощта по второстепен път близо до австрийската граница, устройството инструктира двойката да обърнат надясно, където всъщност нямало път, а се намирала църква. Въпреки това 76-годишният водач завил и се ударил в старата сграда, увреждайки основите на постройката и нанасяйки щети на автомобила. Общите щети били на стойност 25 хил. евро.
Възрастните англичани, които пътувала за Франция, прекарала нощта в близката болница, за да се възстановят от леките наранявания.

Доставчик на пица се озовава на железопътни релси

След като слушал инструкциите на навигационната система, доставчик на пица се оказва на железопътните линии. 23-годишният гражданин от Мичиган се наложило да остави колата си на релсите, заради идващия насреща влак. Водачът успял да реагира навреме, грабнал пиците и излязъл от колата. За щастие няма пострали.

1 2 3
   Bookmark and Share


Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.