Започна 15-я МЕЖДУНАРОДЕН ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ в гр. В.Търново


желая да следя тази тема за нови коментари
2012-07-23 14:07

ПЕТ ЧУЖДЕСТРАННИ ГРУПИ И ОЩЕ ТОЛКОВА СЪСТАВА ОТ РЕГИОНА ЩЕ ТАНЦУВАТ В XV ИЗДАНИЕ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ. Той започна в събота в 18.30 часа с дефиле по главната улица на Велико Търново.
Група за аборигенски танци от Китайско Тайпе, кавказки ритми от Русия, фолклорна компания от Мексико, индонезийски ритми и за първи път танцьори от Молдова ще наблюдават търновци и гости на Старата столица в продължение на осем фестивални вечери. На сцената в парк „Марно поле” ще танцуват и трите търновски състава – „Търновче”, „Българче” и „Искра”, както и двата ансамбъла на Горна Оряховица, които съществуват с едно и също име „Сидер войвода”. Всички те ще се представят в специалната вечер на българския фолклор, която е на 27 юли от 20.30 часа. Изнесени концерти ще има в Горна Оряховица, Стражица, Дряново, Разград и Трявна.
В неделя по традиция е конкурсът „Мис Фестивал”, който тази година ще бъде пред сградата на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов” в старата столица. Както винаги ще има томбола и награди за зрителите на концертите, а чрез специална анкета ще бъде избран ансамбъл на публиката.
Повече от 180 чуждестранни групи от 93 страни и 176 български състава са танцували във Велико Търново в четиринадесетте издания на феста. Тази година в старата столица идват около 300 танцьори.
   Bookmark and Share
2012-07-23 14:14

За дните на фестивала (както и през целия месец) хотел АКВАЯ предлага специални промоции за своите клиенти. Можете да разгледате на www.akvaya.comВсички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.