Странни инциденти, заради грешни напътствия на GPS система - първа част


желая да следя тази тема за нови коментари
2012-07-23 14:04

Тук ще ви разкажем няколко интересни истории за нелепи ситуации, в които са попадали водачи на автомобили, заради грешни напътствия на тяхната GPS система.

Жена попада в пясъчен капан с колата си, заради навигационната система

След като жената попада в тази дупка на голямо голф игрище, тя не е способна да се измъкне оттам.Ситуацията, в която се озовава не е по нейна вина, а заради навигационната й система. Полицаите писали в доклада, че GPS дал насоки да завие наляво. Жената твърди, че това „ляво“ я отвело в някаква "нива“ и след като била вече там решила да продължи да кара, опитвайки се да се измъкне. Но за съжаление животът понякога е несправедлив.

GPS направлява шофьор към непроходим път в планината

Швейцарски водач на ван се наложило да бъде спасяван с хеликоптер, след като навигационната му система го упътила към отдалечена планинска пътека, от където нямало връщане назад. Робърт Зиеглер заседнал близо до върха Бергун в Швейцария, като било невъзможно да се върне обратно. Спасителите се наложило да вдигнат автомобила с хеликоптер, за да го измъкнат от там.
Мъжът заявява, че продължил да кара,надявайки се да излезе на главния път. Накрая GPS-а му казал да завие обратно, но разбира се нямало такъв вариант. Един от полицаите казва, че никъде не е поставен знак или табела, че в тази посока има път, но шофьорът явно е бил доста смел, за да послуша устройството и да продължи напред по тази хлъзгава козя пътека.

Три жени падат в езеро с автомобила си, заради грешни насоки на GPS системата

Три млади момичета, докато пътуват с Mercedes-Benz SUV, който вземат под наем и слушат напътствията на GPS – а, се озовават в езерото Mercer Slough в Белвю, Вашингтон. Дамата, която била зад волана казва, че са били на магистралата, когато в един момент устройството дало насоки да се отклонят от главния път. Било късно през нощта, а пътят бил тъмен, което било причината колата да попадне във водите на езерото в Национален парк Mercer Slough. Трите жени се спасили и са без наранявания,но колата изцяло била под водата.

1 2 3
   Bookmark and Share


Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.