Едни от най-странно изглеждащите хора в света - първа част


желая да следя тази тема за нови коментари
2012-06-22 18:29

Днес сме ви подготвили статия, в която ще ви представим личности, който някога са живели и родили доста по-различни от повечето хора.

Сестрите Хилтън
Сестрите Виолет и Дейзи Хилтън са сиамски близначки, които имат обща кръв и нервна система. Те били продадени като роби от бедната им майка на акушерка, която най-подло се възползвала от нещастието им. Докато те пеели, играели и свирели на инструменти в цирка, господарката им вземала всичките спечели пари и им забранявала да общуват с други хора. В крайна сметка един адвокат успява да помогне на момичета да се оттърват от този начин на живот. По-късно те участвали в няколко филма и си докарали стабилни доходи.

Дивите мъже на Борнео
Тези „диваци“ всъщност са умствено изостанали дребосъци, за които нямало шанс да бъдат наети на нормална работа, освен да забавляват публиката в цирка. Те били продадени от майка си на 26 – годишен мъж на име Лиман Уорнър. Те били обучавани дълго време за изпълнението на своя специален номер в цирка от П.Т.Барнъм. Този номер включвал акробатика, танцуване, говорене „на техния роден език“ (всъщност безмислици) и рецитиране на поеми на английски. Поробени в семейството на Уорнър в продължение на три поколения, те изпълнявали номерa си цели петдесет години.

Жената – кукла
Родена с височината на малка кукла с тегло 227 грама и височина близо 18 см, Лусия Зарат тежи по-малко от котка в зряла възраст. Тя е най-малкото човешко същество на Земята за всички времена, като този факт не е попречил циркът, където е работила, да се изпълва с тълпи от любопитни хора. Тя е родена през 1864 г., но умира на 26 г., когато влакът, в който се вози спира в Скалистите планини по време на снежна буря.

Тексаският гигант
Състоянието на този мъж се нарича акромегалия (гигантизъм. Той пътувал с два различни цирка в продължение на 14 години. Също се е появявал във филми като „Джак и бобеното стъбло“(познайте коя роля е изпълнявал).

Сестрите Хилтън Дивите мъже на Борнео Жената – кукла Тексаският гигант
   Bookmark and Share


Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.