Палермо - място, което си струва да се посети


желая да следя тази тема за нови коментари
2012-06-06 22:35

Палермо е красив пристанищен град в Италия, разположен в северната част на остров Сицилия. Населението на града е приблизително 860 хил. души и е един от главните търговски и туристически центрове в страната. Палермо е световноизвестен със своето огромно културно и историческо богатство, притворено в пищни архитерни образци от Средновековието и интересни местни обичаи и традиции. Освен това е всепризнат заради безкрайно вкусната кухня и традиционни ястия.
Началото на града е поставено преди повече от 2700 години, като негови основатели са финикийците. По-късно селището минава под властта на Римската империя, а през 12 век става столица на Сицилианското кралство. Тогава мюсюлманите се смилили над местното население и им дали възможност да изповядват своята вяра при условие, че плащат определен данък за това.
През годините на управление на мюсюлманите Палермо бил наричан Балхарм. Този период от историята на града е оставил дълбок отпечатък върху цялостния му облик – архитектура, култура и традиции. Към края на 15 век Палермо става част от кралство Испания, а през 1820 г. започват поредица от въстания, които продължават блузо 40 г. След това Палермо влиза в рамките на италианската държава.
Част от историческото наследство на Палермо е Kатедралата, където се преплитат различни архитектурни стилове. Построена е през 12 век и за нея са характерни геометричните мотиви и животински фигури. Интересен е и Нормандският дворец, който е един от най-красивите и стари дворци в Италия. В него се намират прочутата Капела Палатина, която представлява параклис на нормандските крале на Сицилия и уникалната сграда на Teatro Massimo.
Изключително живописна и прекрасна гледка към морето и заобикалящите града планини се открива от Monte Pellegrino. Чудесно място за разходка и релакс са Ботаническата градина и парковете в Палермо.
Една различна и може би малко зловеща забележителност са Катакомбите, известни още като Манастирът на капуцините. Там посетителите могат да наблюдават труповете на хиляди хора, които са разделени според общественото им положение – има отделения за свещеници, професори, монаси и т.н.
Това място привлича любопитството на туристите като магнит, но никой не е подготвен за онова, което го очаква вътре.

Ако някога ви се отдаде възможност да посетите Палермо не я пропускайте. Със сигурност ще ви хареса!

Палермо Катедрала Катакомбите
   Bookmark and Share


Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.