Най-трагичните морски катастрофи - втора част


желая да следя тази тема за нови коментари
2012-05-27 15:25

Всички сме чували за злочестата съдба на кораба Титаник и на хилядите пътници на борда, от които едва малцина успяват да оцелеят, за да разкажат за ужаса и страха, който са преживели. Но истината е, че съществуват още множество други подобни истории, които не са толкова познати на хората по света, но продължават да са все така трагични.
Прочетете статията и научете за някои от най-потресаващите морски катастрофи, които някога са документирани.

Empress of Ireland: най-ужасяващото бедствие по море в канадската история
Канадският пътнически кораб потъва в река Свети Лаврентий след сблъсък с норвежки кораб за транспортиране на въглища в ранните часове на 29 май 1914 г. Гъстата мъгла и слабата видимост, станали причина за инцидента, отнели живота на 1012 човека.Много от хората, които се намирали в долната част на Empress of Ireland се удавили веднага. Корабът започнал да потъва толкова бързо, че изкарването на спасителните лодки било невъзможно и едва 465 души оцелели.

MV Goya: най-малко 6000 убити за 7 минути
Немският кораб, който има документирани 6100 човека на борда, е ударен на 16 април 1945 г. от съветска подводница в района на Балтийско море по време на Втората световна война. Само 7 минути били необходими на MV Goya да потъне, а пътниците и екипажа загинали от удавяне и хипертония в ледените води.

USS Indianapolis (CA-35) – най-голямата загуба на живот в историята на американския военен флот
На 30 юли 1945 г. американски военен кораб е обстрелян в района на Тиниан от Императорски флот на Япония и потъва за 12 минути. От 1196 човека екипаж, близо 300 души умират.
Останалите оцелели 900 мъже били изправени пред опасността от експлозия, дехидратация и нападения на акули, докато чакат за помощ в спасителните лодки, без никаква храна и вода. Четири дни по-късно те са забелязани от екипажа на PV-1 Ventura, но само 317 моряци се спасяват.

MV Le Joola: Още една огромна трагедия
Фериботът MV Le Joola, собственост на сенегалското правителство, се преобръща край бреговете на Гамбия на 26 септември 2002 г.,в следствие на което умират най-малко 1860 човека. Екипажът на кораба съобщава,че е пренатоварен, когато се натъква на буря и се преобръща в рамките на пет минути, под въздействието на лошото време. Оцеляват само 64 човека. Empress of Ireland MV Goya USS Indianapolis MV Le Joola
   Bookmark and Share


Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.