Малага - испанско изкушение


желая да следя тази тема за нови коментари
2012-05-16 01:33

Малага е красив и модерен град, разположен по живописното крайбрежие Коста дел Сол в автономната испанска област Андалусия. Разкошният курорт има население от 570 хил. души и ежегодно привлича като магнит интереса на чуждестранните туристи с уникалните условия за релакс и пълноценна почивка, които предлага.Малага се намира на границата между морето и планината, а това още повече допринася за известността на селището. В съчетание с романтичния и автентичен старинен вид, който има, е изключително трудно човек да устои на това изкушение.
Възникнал още в дълбока древност, Малага днес е един от най-динамичните, бързоразвиващите си и модерни градове в Европа. Освен това е сред най-известните културни и туристически центрове на стария континент, където се преплитат колоритни традиции,обичаи и етническо разнообразие.
Малага предлага всички съвременни удобства и условия, за да бъде престоят на посетителите незабравим. Атмосферата е толкова отпускаща и пленяваща, че ти се иска да останеш завинаги. Малага откъсва човек от обичайното му ежедневие и го пренася далеч от мислите за дома и работата.
Освен с очарователното си крайбрежие и красиво море, Малага ще ви изненада и с множеството исторически и културни забележителности. Крепостта Ла Алкабаза е един от символите на испанския град. Тя е построена през 11 век и е издигнати от арабите. Съоръжението е издигнато на висок хълм над града, а впечатляващото е, че има повече от 100 кули. Друга атракция е замъкът Гибралфаро, който е в непосредствена близост до Ла Алкабаза и е свързан със старата крепост посредством две от кулите.
Разходка в ботаническата градина Ла Консепсион е нещо, което правят повечето от туристите, които посещават Малага. Важни туристически обекти са и музеят на Пикасо, музеят на стъклото и римският театър.

Сигурни сме, че ако някога ви се отдаде възможност да посетите Малага, няма да бъде трудно да попаднете в негов плен.

Малага Малага Малага Малага
   Bookmark and Share


Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.