Храни, които трябва да опитате по време на почивка в чужбина - втора част


желая да следя тази тема за нови коментари
2012-04-20 16:44

Изпробването на нови екзотични храни винаги е представлявало интересно и забавно преживяване, а и така се разширяват вашите кулинарни хоризонти и начина по който възприемате храна.
Несъмнено обаче изниква въпросът дали има храна, която трябва да отбягвате? Да, определено има. Всичко, което е твърде далеч от вашия вкус и предпочитания не е желателно да го опитвате. Как ви звучи супа от перки на акула, която се възприема от мнозина за деликатес, но заради това всяка година се избиват между 70 и 100 млн. акули? Макар че защитниците работят по въпроса за опазването на различните видове, има още множество необичайни ястия, с които е по-добре да не експериментирате, освен ако не обичате разнообразието и предизвикателствата.
Но все пак, когато отидете на ново място, особено някъде в чужбина, е добре да опитате нещо от местните специалитети. Тук ще ви изброим кракът списък с храните, които ви съветваме поне да вкусите, ако отидете на почивка на съответните места.


Трюфели във Франция или Италия
Трюфелите са високо ценени съставки за гурме. Тези малки плодове се намират под земята и в основата на дърветата, като излъчват миризма, която само животните могат да усетят.Именно поради тази причина кучетата и прасетата са най-добри в намирането на тези съкровища. Въпреки че готвачи от цял свят чакат търпеливо деликатесите, трюфелите не губят вкуса си, дори и да пътуват дълги разстояния.

Мексикански горещ шоколад
Отглеждането на какаово дърво първо започва в Мексико и от там се зарежда традицията какаото да се пече и смиля до превръщането му в неустоимо питие.
В действителност обаче напитката съществува от векове. Испанският завоевател Херман Кортес, когато посещава владенията на Монтесума Втори през 1519 г., има възможността да опита xocoatl – с тази дума ацтеките наричали уникалната напитка.
Испанците успяват да запазят в тайна рецептата на това питие за близо 100 години, преди тя да се разпространи из цяла Европа и всички да се влюбят в горещия шоколад. Европейците обаче променят вкуса му,като добавят захар и ванилия, наред с други съставки.
Автентичният мексикански горещ шоколад е доста ароматен,леко горчив, подправен с канела и други вкусове. Той също се подслажда, но не толкова, колкото ние правим. Ако отидете в Мексико и имате възможност да опитате горещ шоколад, със сигурност не пропускайте този шанс!

Местни специалитети
Всяка култура има свои ястия, които се отличават с уникална комбинация от храни, предлагани в района. Разбира се има твърде много изискани блюда, за да бъдат изброени тук. Опитайте традиционната кухня на всяка страна, която посетите – това е част от изживяването.

Трюфели
   Bookmark and Share


Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.