Ла Пас - далечно, но вдъхновяващо място


желая да следя тази тема за нови коментари
2012-03-28 13:06

Ла Пас или Нуестра Сеньора де ла Пас е столица на Боливия и е един от най-красивите градове в колоритната страна. Населението на Лас Пас, което е приблизително около 1 600 000 души, е смесица от различни народности и култури, които го превръщат в един пъстър и мултинационален град.
Ла Пас несъмнено е интересно място предлагащо уникални забележителности и атракции, но и ни разкрива тъжната страна на тежката действителност, в която живеят огромен брой от местните хора. Но именно тази откровеност и неприкритост на Ла Пас го правят неповторим.
Интерес факт е, че Ла Пас е най-високо разположената столица в света. Самото летище се намира на 4000 м. надморска височина.
Слизайки от самолета, туристите се отправят към красивия град, разпрострял се амфитеатрално по склоновете на планините Чакалтая и Илимани. Не рядко посетителите се оплакват от главоболие и безсъние, което се дължи на голямата надморска височина и разредения въздух.
Богатата история на Ла Пас е завещала уникални примери на строителното изкуство. Забележителни са площадите Пласа Мурильо и Пласа де Армас, които са отправна точка за всички туристи. Там се намира градската катедрала, великолепната базилика Нуестра Сеньора де Ла Пас, дворецът на правосъдието и президентският палат Паласио Комадо (наричан още и изгорелият дворец, тъй като в края на 19 век бил подпален и изгорен по време на бунт на индианците). Площадите са наобиколени от старинни сгради в бароков и неокласически стил и са неразделна част от общия пейзаж.Заслужава си да се посети и Националният музей на изобразителното изкуство, построен през 1775 г.
Доста интересно и колоритно място е пазарът на вещиците, който е един от най-старите пазари в света. Там ще откриете изобилие на билки, отвари и интересни предмети. Храмът Санто Доминго е издигнат в далечната 1609 г.,а дворецът Диес де Медина (1775 г.) е друго често посещавано място в града.

Ла Пас Ла Пас Ла Пас
   Bookmark and Share


Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.