Щутгарт - един от най-красивите градове в Германия


желая да следя тази тема за нови коментари
2012-03-25 22:17

Щутгарт е град намиращ се в югозападната част на Германия и е главен център на федералната провинция Баден – Вюртемберг. Щутгарт се нарежда на шесто място по големина в страната, а населението (включително и предградията) достига до 5.3 млн. души.
Щутгарт лежи в сърцето на един от най-развитите винарски райони в Германия и е особено известен със своите автомобилни заводи на някои от най-прочутите марки в света – „Порше“, „Мерцедес – Бенц“ и „Майбах“. Щутгарт е завладян от очарованието и уникалността на своите живописни паркове и градини, старинни дворци и просторни площади, разкошната гледка към заобикалящите го хълмове. В града минало и настояще вървят ръка за ръка и всеки един от нас може да усети неповторим му дух и многообразие.
Освен като притегателна туристическа дестинация, Щутгарт се нарежда сред най-силните икономически центрове в Европа. Също така космополитният град може да се похвали не само с развитото си автомобилостроене, но и с Щутгарското търговско изложение, което е сред най-посещаваните и мащабни мероприятия в Германия. В града се намират и седалищата на фирми като „Роберт Бош“, „Хюлет – Пакард“ и др.
Въпреки тежките последици, които Щутгарт преживява по време на Втората световна война,когато е частично опустошен от бомбардировките на противниците, градът успява да запази своята красота и харизматичност и до днес. В този град лежи многовековно архитектурно богатство, което след войната е основно реставрирано и възстановено.
Като най-атрактивни места в мегаполиса се оформят площад Шлосплац и разположените около него дворци и музеи. Това е едно от най-посещаваните и оживени кътчета в града, тъй като се намира в самия център.Там денонощно кипи живот и е предпочитано място за срещи.
Построеният през 2006 година музей на Мерцедес, има интересен външен вид във формата на двойна спирала. В него са изложени над 150 модела на луксозната марка, някои от тях са проектирани от Карл Бенц и Готлиб Даймлер.
Добре познати в града са и църквата „Щифтскирхе“, „Алтес Шлос“, замъкът Хоенхайм, дворецът Лудвигсбург и неговите прекрасни градини, зданието на библиотеката и още много други.
Несъмнено Щутгарт е уникално място за посещение, което със сигурност ще ви остави невероятни спомени и емоции.

Щутгарт Щутгарт Щутгарт




   Bookmark and Share


Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.