Ангелският водопад във Венецуела - уникално творение на природата


желая да следя тази тема за нови коментари
2012-03-23 21:19

Ангелският водопад е една от най-величествените и внушителни водни каскади в света. Природното чудо се намира във Венецуела и в буквален превод от испански името му означава „водопад, извиращ от най-дълбокото място“.
Водопадът изглежда тайнствено и мистично място, а тази емоция се подсилва още повече и от мъглата, която се издига над него. Като че ли се намира на другия край на света, където не може да стъпи човешки крак.
Цялата картина изглежда изключително потайна, дори може би страховита.Това чувство се поражда от факта, че водопадът е толкова висок, че докато водата извърви пътя от неговия връх до земята, половина от водната струя се изпарява и образува гъста мъгла, която никога не изчезва.
Но в крайна сметка Ангелският водопад е една прекрасна забележителност и чудесно творение на природата, от което в никакъв случай не бива да ви е страх ( освен, ако не решите да се катерите по смразяващо стръмните скали). Това е най-високият водопад в света - извисява се на 979 м.
Ангелският водопад е сред основните атракции във Венецуела. Пътуването до там е истинско приключение, а срещата с природният феномен е не по-малко запомняща се. Водната каскада се намира в джунглата на природния парк Canaima в планината Auyantepui и е под закрилата на Юнеско. За да се стигне до Ангелският водопад се минава по река, а посещенията обикновено са през юни – декември.
Водопадът е кръстен на човека, за когото е документирано, че пръв открива забележителността. Мъжът е Джими Ейнджъл – пилот, който на 9 октомври 1937 година се опитал да се приземи аварийно във водите на водопада, тъй като имал повреда в самолета си. Той и неговите сподвижници кацнали в района и повече от седмица обикаляли в търсене на спасение. Тяхната история обаче станала толкова известна, че водопадът бил кръстен на пилота.

Ако някога имате възможност да видите на живо Ангелския водопад, ще останете изключително впечатлени от него.

Ангелският водопад Ангелският водопад Ангелският водопад
   Bookmark and Share


Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.