Огняново - красотата и магията на българското село


желая да следя тази тема за нови коментари
2012-03-07 16:39

Ако обичате тихите и спокойни кътчета и даровете и красотата на българската природа, то тогава село Огняново определено ще ви зантригува.
Малкото и китно селце Огняново предлага чудесна комбинация от практикуване на балнеологични процедури и селски туризъм. Селцето е разположено в Благоевградска област, на 12 км. от град Гоце Делчев. То се простира в обятията в Западните Родопи и се радва на магията и очарованието на планината. Населението на селището е около 1500 души, а от няколко години насам то се е утвърдило като известна спа дестинации в България.
За щастие в селцето имате възможност да се радвате на блаженното въздействие на спа процедурите и в същото време да се любувате на тишината и дивната прелест на планината.
В Огняново можете да си починете пълноценно и да се наслаждавате на чудодейното действие на българските минерални извори. В района на селцето се намират две големи групи минерална извора, от които блика гореща вода с уникална лечебна сила. Термалните извори са общо 24, а водата е бистра, без цвят и миризма, слабо минералзирана и достига до 43 градуса. Подходяща е за лечение на стомашни и костно – ставни заболявания.
Не далеч от Огняново се намират селцата Ковачевица, Долен и Делчево. Това са едни от най-великолепните българки селца, с уникална възрожденска архитектура, самобитен дух и култура. Ще ви бъде изключително приятно да се докоснете до българската история и традициите на родопския край.
Нека не забравяме, че природата на планината е възхитителна и това е още един повод да посетите Огняново и близко разположените китни селца.
В Огняново ще намерите голямо разнообразие на хотели и къщи за гости. Навсякъде ще ви посрещнат подобаващо, с вкусна храна и много усмивки.
Прекарайте няколко незабравими дни в село Огняново!

Огняново
   Bookmark and Share


Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.