Тел Авив - модерен и пленяващ


желая да следя тази тема за нови коментари
2012-02-24 22:49

Тел Авив е едно интересно място, което ежегодно привлича голям брой туристи от всички краища на света. Безспорно градът е сред най-популярните туристически дестинации в Израел и е важен икономически, културен, архитектурен и туристически център. Тел Авив се нарежда на второ място по-големина в страната, а населението му наброява около 3 млн. души (включително и предградията).
За красотата и очарованието на този град се носят легенди, така че за да се уверите и вие, единственото, което можете да направите е да го посетите.
За неговата уникалност говори и фактът, че от 2003 г. насам е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното наследство.
Бреговете на Тел Авив се мият от водите на Средиземно море. Градът се характеризира с просторни и чисти пясъчни ивици, в близост до които са изградени първокласни хотели, елитни ресторанти и шикозни магазини. Наред се вият и спретнати плажни алеи, които са чудесни за разходки и прекарване на свободното време.
Тел Авив е сравнително млад град, като неговото изграждане започва преди около 100 години. Архитектурата му е изцяло дело на модерната строителна мисъл. Там няма да видите вековни архитектурни паметници и монументи, но съвременната история на града, неговия модерен облик и динамична среда са достатъчно пленяващи, за да доставят едно огромно удоволствие и множество приятни мигове. В града са изградени престижни университети, които предлагат високо ниво на образование и превръщат Тел Авив в международен образователен център. Тел Авив е прочут с израелската филхармония, както и с големия си брой музей. Това е и причината там да се провеждат редица важни културни събития и мероприятия, изложби, концерти и т.н., което говори, че освен всичко останало, Тел Авив е културната столица на Израел.
Тел Авив е един динамичен и оживен град, който няма да ви остави да скучаете и за миг. Всички съвременни удоволствия ще откриете в Тел Авив и ще разполагате с достатъчно време за забавления и отмора. Ако все пак искате да се докоснете до миналото на израелската държава, в съседство се намират няколко древни града, които пазят в себе си огромно историческо богатство. Такъв е например град Яфо, където ще попаднете в един различен свят и ще се върнете назад във времето. Там ще се докоснете до старите традиции, бит и култура на местните и ще научите повече за нравите и обичаите им.
Определено няма да съжалявате, ако посетите Тел Авив. Очаква ви една страхотна почивка на едно страхотно място!

Тел Авив Тел Авив Тел Авив
   Bookmark and Share


Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.