Берн - един завладяващ град


желая да следя тази тема за нови коментари
2012-02-22 22:09

Берн е град, за който думите не биха били достатъчни, за да се опише неговата уникалност. Толкова очарование, красота и история са побрани са едно място, че човек без да се замисли се отдава изцяло на емоциите и се впуска в приключението, наречено Берн.
Берн е столицата на Швейцария и е разположен в северозападната част на страната. Той лежи на бреговете на река Аар, която е ляв приток на Рейн. Общото население на градчето е по-малко от 130 хил. души, но потокът от туристи през цялата година е нестихващ.
Една от причината Берн да е притегателен център за туристи от различните краища на света, е наличието на множество исторически паметници и монументи от различни периоди от съществуването на града.
И до днес Берн е запазил своя средновековен дух и обаяние, който по перфектен начин се съчетават с неговата модерна и динамична страна.
Заради своето архитектурно богатство през 1983 година градът е включен в списъка на ЮНЕСКО. Един от символите на Берн са неговите многобройни аркади, които се издигат над улиците. Това е много удобно, когато вали и някой е забравил чадъра си, тъй като те го предпазват от дъжда.
Берн е един усмихнат и щастлив град. Хората тук са добронамерени и отворени и винаги готови да помогнат. Посещавайки Берн и вие ще се заразите с това жизнерадостно настроение, което струи от всякъде.
Живите легенди на града са мечките Педро и Тана, които вече 26 – години биват отглеждани със специални грижи и внимание. Те обитават огромен парк, с воден басейн в близост до природата, за да се доближават максимално до естествената среда, в която живеят този вид животни.
Всъщност в превод от немски думата „берн“ означава мечка. Легендата разказва, че градът е наречен на мечката, която херцог Бертолд Пети фон Церинген убил, преди да основе селището през 1191 година. Но историческата истина гласи, че Берн е създаден първоначално като крепост, за защита на владенията на страната откъм север.
Каквото и да е истината за изграждането на столицата на Швейцария, мечката си остава нейният символ.

Берн разкрива пред вас многобройни възможности за изживяването на невероятни и вълнуващи емоции. Бернската катедрала, сградата на Парламента, дворецът Ерлахерхоф, Кметството, църквата „Свети Петър и Павел“, Часовниковата кула, къщата на Айнщайн и т.н. – това са само част от възможностите да се впуснете в уникални преживявания и да се наслаждавате на истинска почивка.

Берн Берн Берн Берн
   Bookmark and Share


Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.