Няколко малко известни, но пък страхотни места за каране на ски - втора част


желая да следя тази тема за нови коментари
2012-01-03 12:18

Всеки е чувал са големите зимни курорти Пампорово, Боровец и Банско, които привличат ежегодно множество посетители. Но в България съществуват и доста по-малки и не толкова известни места, където също има чудесни условия за каране на ски. Там природата е изключително живописна, а освен това не е толкова шумно и пълно с туристи, както в масово посещавани планински селища в страна ни. Нека сега ви запознаем с няколко интересни места, които изглеждат доста примамливо за практикуване на любимия ви спорт.

Бодрост
Някога чували ли сте за този малък и китен курорт? Той се намира не далеч от Благоевград, в местност наречена Картала. Още едно тихо и приятно място, където да се насладите и да се отдадете на карането на ски. Ски трасето е с дължина 2000 м. и е снабдено с помагалски влек и кабинков лифт.
Ако търсите уюта на планината и живописността на българската природа, няма да сгрешите с това удивително кътче.

Паничище
Тази малка зимна приказка е разположена на 10 км. от спа курорта Сапарева баня. Там има изградени няколко писти, които са пригодени за начинаещи и напреднали. Има писта за алпийски ски, дълго бягане и спускане с шейни.
Паничище ви предоставя прекрасна възможност да прекарате чудесни дни, на едно тихо и спокойно място и да съчетаете пълноценна почивка с любими занимания, като например практикуване на зимни спортове.

Момчиловци
В района на село Момчиловци има писти за практикуване на ски и сноуборд. Любителите ще останат доволни от наличието на сноуборд парк.

Семково
Семково е друго място, където се предлагат страхотни условия за зимен туризъм. Там се намират седем писти, като дължината им е около 4 км. Пистите се обслужват от осем ски влека, а цената на картата е 10 лв. за възрастни и 7 лв. за деца.

Говедарци
Не далеч от курортния комплекс Боровец е разположено живописното селце Говедарци, което освен прекрасни условия за селски туризъм, предлага и ски писта с дължина от 1.5 км., в подножието на връх Малък Мечит. Към пистата има помагалски влек и детски влек. Построена е и чайна, откъдето можете да се любувате на красивите гледки.

Св. Константин
Малкото курортно селище отстои на 15 км. от Пещера и предлага на посетителите три ски трасета, снабдени с два влека. Терените са идеални за напреднали скиори.

село Говедарци Свети Константин Бодрост
   Bookmark and Share


Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.