Няколко малко известни, но пък страхотни места за каране на ски - първа част


желая да следя тази тема за нови коментари
2011-12-29 16:55

Всеки е чувал са големите зимни курорти Пампорово, Боровец и Банско, които привличат ежегодно множество посетители. Но в България съществуват и доста по-малки и не толкова известни места, където също има чудесни условия за каране на ски. Там природата е изключително живописна, а освен това не е толкова шумно и пълно с туристи, както в масово посещавани планински селища в страна ни.
Нека сега ви запознаем с няколко интересни места, които изглеждат доста примамливо за практикуване на любимия ви спорт.

Узана
Само на 22 км. от град Габрово, в полите на Стара планина се е сгушила тази живописна местност, която е повече известна като географския център на България. Узана има стратегическо местоположение, тъй като в близост са разположени множество забележителности като „Етъра“, Соколският манастир, с. Боженци, Трявна, национален парк „Централен Балкан“ и др.
Местността е най-широката билкова поляна в Стара планина и се извисява на около 1300 м. надморска височина, точно под връх Исполин.
Изградените ски трасета са общо 8 на брой и за пригодени за начинаещи и напреднали. Цената за лифт карта е 15 лв. за възрастни и 10 лв. за деца.

Беклемето
Беклемето е още едно малко позната дестинация за каране на ски. Простира се на 20 км. от Троян и се шири в обятията на Стара планина. На Беклемето е изградено най-доброто трасе за ски бягане и биатлон у нас. Цената, която трябва да заплатите за влековете е 12 лв. за възрастни и 5 лв. за деца.

Пършевица
Това е малък и китен ски курорт, сгушен в полите на Врачанския Балкан и намиращ се на 25 км. от град Враца.Районът има разнообразен релеф и предлага условия за практикуване на ски, парапланеризъм и екотуризъм. Там има само една писта, която се извисява на 1300 м. надморска височина и е с дължина 1100 метра.Това обаче не би помрачило удоволствието от каране на ски. Ще можете спокойно да се насладите на това, без да се блъскате в останалите посетители.

Кулиното
Не далеч от град Разлог се намира пистата Кулиното. Тя би била доста атрактивна за начинаещи скиори, тъй като теренът не е с голям наклон и е лесен за преминаване. Стойността на лифт картата е 10 лв.

Узана Беклемето Пършевица
   Bookmark and Share


Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.