Страхотни места за практикуване на селски туризъм в България - втора част


желая да следя тази тема за нови коментари
2011-12-23 20:26

Селският туризъм в България в последните години започна да придобива по-голяма известност и все повече хора предпочитат спокойствието и уютът, които предлагат българските селца, пред шумотевицата в големите курорти.
Като говорим за селски туризъм не си представяйте места, където няма никакви съвременни удобства и трябва да се къпете на открито. Напротив – селските къщи са също толкова хубави и комфортни, колкото и хотелските стаи, с единствената разлика, че ви предоставят наистина приятна атмосфера сред природата и автентични български традиции. Там можете да се откъснете от натовареното ежедневие и да заживеете в собствен свят, дори и за няколко дни.
Тук ще ви изброим някои от най-китните български селца, подходящи за практикуване на селски туризъм.

Село Чифлик е друго местенце в България, което е доста подходящо за селски туризъм и има необходимия потенциал за превръщането на този отрасъл в печеливш. Чифлик се намира на 13 км. от град Трояни има богата история, свързана с борбите на национално освобождение в годините на Възраждането. Чифлик е страхотно кътче за почивка и туризъм.В селото има голям минерален извор и изграден открит басейн с минерална вода.

Кости е живописно селце, разположено в Югоизточна България, в община Царево. Намира се не далеч от границата на страната ни с Турция. Уникалното е, че селището се простира близо до резерват Силкосия в Странджа планина. В селището може да се наблюдава старинна възрожденска архитектура, която е останала почти непокътната през столетията.

Карлуково е отправна точка за истинските ценители на природата и любителите на пещерите.Релефът в района е изключително разнообразен и наситен с множество пещери ( към момента наброяват над 240), огромни пропасти и високи скали. Около Карлуково има всякакви предпоставки за екстремни изживявания.

Село Драгойново, ширещо се в приказната Рила планина, е едно прелестно кътче, чиято красота не може да се опише с думи. Селският туризъм не е особено развит, но районът е много живописен и си заслужава да се види. На връх Драгойна след проведени археологически разкопки са открити над 50 тракийски могили.

Село Иваново, което е прочуто с Ивановските скални църкви, се гордее с дивната си красота и стари обичаи. Природата е била особена щедра към местността и я е надарила с несметни богатства, които местните хора ревниво пазят.
Изобщо всички селца в община Иваново имат много добре развит селски туризъм, с осигурени удобства и условия за забавления. В същото време обстановката е битова и напомня за възрожденските времена, като ни пренася назад в миналото с цялото оформление на къщите, старинните мебели и предмети и архитектура.

село Чифлик село Карлуково село Кости
   Bookmark and Share


Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.