Карлови Вари - неустоими спа процедури и пълен релакс


желая да следя тази тема за нови коментари
2011-12-16 11:59

Кой ли не обича да се отдава на блажени спа процедури и да дарява тялото и душата си с усещане за здраве и красота. Спа процедурите са един от най-масово практикуваните начини за освобождаване от излишния стрес и зареждане с положителна енергия. На релаксираща спа почивка можете да се отдадете в един от най-известните спа курорти в Европа - Карлови Вари в близка Чехия.

Карлови Вари е разположен в историческата област Бохемия и се простира по живописната долина на река Тепла. Намира се на 130 км. от столицата Прага и на 340 г. от град Бърно.
Карлови Вари е прочут със своите находища на минерални извори. Тези уникални богатства определят и водещия интерес към него и международната му популярност.
Градчето има дълги традиции в извършването на спа процедури и терапии, които са се практикували там още в Древността. Велики личности като Кафка, Моцарт и Казанова са се къпали с лековитите термални води и са се наслаждавали на благоприятното им влияние върху тях. В наши дни там ежегодно ходят туристи от всички краища на Европа.
Карлови Вари е изключително приятно място за отдих и туризъм. Сгушило се в обятията на планината, то изглежда като нарисувано, сред цялата тази красота и очарование от които е наобиколено. Високите хълмове излъчват величие, гъстите гори - живописност, а накъдето и да се обърнете се разкриват спиращи дъха гледки към местността.

Също така градът е приютил огромно архитектурно богатство, градено с векове и очарова със стила и грацията, които излъчва. Наслаждавайки се на атракциите, които предлага Каролови Вари, е задължително да опитате и от неустоимите спа процедури, които се правят във всеки един от местните спа хотели. Съчетавайки приятното с полезното, вие ще изпитате едно истинско удоволствие и ще се отдадете на пълноценна почивка. Какво по-хубаво от това да се почувствате жизнени и отпочинали, след едно такова прекрасно пътешествие, опознавайки заедно с това нови традиции и хоризонти.
В курорта се провежда и един от най-старите филмови фестивали на континента - Карлови Вари, както и можете да вкусите от прочутия чешки ликьор – бехеровка.
Разбира се културни и исторически обекти също не липсват. Там има няколко великолепни църкви, които освен с мащабите, впечатляват и с архитектурните си решения. Такива са "Мария Магдалена", "Св.Андрю", "Св. Урбан","Св.Петър и Павел" и т.н. Музеят на кристала и музеят „Ян Бехер“ също са много интересни.

Но нека не забравяме, че и в България имаме също толкова прекрасни и забележителни места като чешкия курорт! Ако обичате да пътувате, има толкова неизследвани кътчета в страна ни, които очакват да бъдат преоткрити от вас! Магията и уникалността на българската природа не може да се измери с нищо, а може само да се почувства. Удивителни градчета като Девин, Сандански, Хисаря и Банкя крият толкова много красота и чар, с които ще заразят и вас. Освен, че там бликат вълшебни минерални извори, природата изглежда като нарисува с четки и бои,изпод ръката на някой ненадминат художник!

Карлови Вари Карлови Вари Карлови Вари Спа в България
   Bookmark and Share


Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.