Най-добрите дайвинг дестинации по света - втора част


желая да следя тази тема за нови коментари
2011-11-14 18:17

Когато водите са чисти, морето е пълно с уникални представители на подводния свят и температурите са идеални, нищо не може да се сравни с тръпката, която подводното гмуркане предоставя. Възможността да се изследват мистериите на морето, примамва много хора да посетят едни от най-достъпните и живописни брегове в света.

В тази статия ще представим местата, където водата е топла (25 градуса по целзий и дори повече) и където главното нещо, което привличаща вниманието са кораловите рифове и морската флора и фауна.


Британска Колумбия, Канада
Ако мечтаете отблизо да се докоснете до изобилието на живота под водата и да видите на живо уникални цветни рибки, то това е правилната дестинация за вас! Под водата ще се срещнете с гигантски раци, китове, тюлени, октоподи и още много, много други видове, обитаващи тези води.

Кървавият залив, Кайманови острови
Този район определено не страда от възможности за гмуркане и изследване на подводния свят. Там могат да се наблюдават скатове, които достигат до четири метра. Водите около Кървавия залив предлагат наличие на коралови каньони, пясъчни дюни, забележителни пещери и среща с един непознат, но великолепен свят.

Червено море
Несъмнено Червено море е същински рай за опитните водолази и любителите на гмуркането. Там има отлична видимост, която позволява да се разгледат добре богатствата и разнообразието на морето, както и цветната палитра на флора и фауна, което е несравнимо изживяване. Червено море е най-посещаваната дестинация за гмуркане, като най-добрия период за опознаване на морското дъно е от юни до октомври.

Остров Буру, Малайския архипелаг
Водите около острова изобилстват от подводни обитатели, което осигурява огромно удоволствие от гмуркането. Около острова има големи възможности за прекарването на невероятни дни, изпълнени с интересни предизвикателства и уникални срещи със забележителни животински видове, обитаващи морското дъно.

Richelieu Rock, Тайланд
Това е едно от най-добрите места в света за гмуркане с китовидни акули. Срещите с това огромно и впечатляващо животно са редки почти в целия свят, а там ще имате шанса да им се насладите отблизо. Плуването с китовидна акула, която на размери достига до 14 метра е изживяване, което се помни винаги. Освен това може да се наблюдава чифтосването на сепия и октопод и други доста интересни видове риби.

Червено море Британска Колумбия Richelieu Rock, Тайланд
   Bookmark and Share


Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.