Най-добрите дайвинг дестинации по света - първа част


желая да следя тази тема за нови коментари
2011-11-07 23:27

Когато водите са чисти, морето е пълно с уникални представители на подводния свят и температурите са идеални, нищо не може да се сравни с тръпката, която подводното гмуркане предоставя. Възможността да се изследват мистериите на морето примамва много хора да посетят едни от най-достъпните и живописни брегове в света.

В тази статия ще представим местата, където водата е топла (25 градуса и дори повече) и където главното нещо, което привлича вниманието са кораловите рифове и морската флора и фауна.

Папуа, Нова Гвинея
Гмуркането в района определено си заслужава. С всяка изминала година Папуа става все по-известна сред любителите на подводното царство, което от своя страна увеличава потока от туристи. Поради тази причина морето е препълнено с желаещи да вкусят от невероятни подводния свят, но изживяването си струва всички усилия. Забележителните коралови рифове, останките от потънали кораби от Втората световна война са само част от уникалните изживявания, които ви очакват в Папуа.

Бахамските острови
Водите на Атлантическият океан са богати на живот, с разнообразие от животински и растителни видове. Именно наличието на интригуващи и рядко срещани представители на подводния свят е причина за големия интерес към Бахамските острови.
Водата около архипелага е кристално чиста и е подходяща за неописуеми морски приключения.

Малдивските острови, Индийски океан
Малдивите са една от най-известните дайвинг дестинации. Привличащи хора от различните краища на света, островите са не само предпочитано място за романтична почивка, но и за практикуване на гмуркане.

Галапагоските острови в Тихия океан
Тихият океан е истинска подводна съкровищница,тъй като тук се срещат видове, които не могат да се видят никъде другаде на планетата. С колоритността и пъстротата на своите обитатели, е истински рай за всеки, който обича да се гмурка.

Ривиера Мая
Това място е единственото по рода си, тъй като е съчетание от множество реки и подводни пещери с впечатляващи форми и образования. Ще останете заслепени от девствеността на това кътче и удивени от безкрайните способности на природата да създава и твори земен рай.

Папуа,Нова Гвинея Малдивите Бахамските острови
   Bookmark and Share


Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.