Най-опасните езера на земята


желая да следя тази тема за нови коментари
2011-10-27 23:25

Тези на пръв поглед живописни и разкошни места, крият неподозирана смъртоносна сила в себе си.

Езерото Ниос,Камерун
Ниос е едно от най-опасните езера в света. Кратерното езеро се намира върху активен вулкан,а водата му е с високо киселинно съдържание и голямо натрупване на вулканични газове. При последното изригване на експлодиращото езеро през 1986 година, загиват от задушаване множество хора и животни.Трагедията е причинена, тъй като врялата магма изпуска огромно количество въглероден диоксид, което води до образуването на фаталната за живота на човек въглеродна киселина. Огромното натрупване на отровния газ довежда до взрив, при който загиват хиляди невинни жертви, умрели от естествено задушаване.

Езерото Подкова,САЩ
Това очарователно и прекрасно място всъщност е изключително опасно. Езерото Подкова не прави подобно впечатление, но истината е, че тук почвата е преситена с въглероден диоксид, който е над 95 пъти в повече от нормалното. Езерото е разположено не далеч от град Мамут Лейкс, в щата Калифорния. Преди няколко години трима души умират от задушаване в разположената непосредствено до водния басейн пещера.

Езерото Киву, Руанда
Киву е още едно експлодиращо езеро, което е доста голямо и е потенциален убиец за близо 2 млн. хора, живеещи в района. Киву е разположен не далеч от действащ вулкан, който ако загрее дъното на езерото, метанът, който се съдържа в Киву ще избухне и въглеродният диоксид ще се е разсее в атмосферата, което пък ще предизвика истинско бедствие.

Врящото езеро, Доминика
Този забележителен феномен, разположен в Доминика е способен за секунди да погуби живота на човек. Температурата на водата достига 80 градуса, а над езерото се рее гореща пара. Непосредствено до Врящото езеро се шири активен вулкан.

Езерото Карачай,Русия
Това езеро има смъртоносна красота и се слави като най-замърсеното място в света. В неговите води са изхвърлени толкова големи количества радиоактивни отпадъци, че са превърнали тази уникална забележителност в бомба със закъснител.

езерото Ниос езерото Подкова езерото Киву Врящото езеро
   Bookmark and Share


Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.