Посетете Фрайбург и няма да съжалявате


желая да следя тази тема за нови коментари
2009-08-24 01:28


Пътувайки от Базел към Щутгарт по време на тридневната ни екскурзия в централна Европа миналата седмица, с приятелката ми решихме да посетим град Фрайбург в южна Германия. Градът се намира на 70км от швейцарската граница в провинцията Баден-Вюртемберг и е с население почти колкото град Бургас.

Разходката ни започна от централния площад пред главната катедрала (снимка 1), построена през 13ти век по модел на катедралата в Базел. Това е една от най-големите и пищни католически църкви в цяла Германия. За съжаление кулата и в момента е в ремонт и нямахме възможност да се насладим на гледката от терасата и. В непосредствена близост до катедралата се намира една от най-интересните сгради в града - историческия Кауфхаус (снимка 2). В стария град посетихме също стария и новия съвет, най-старата гостилница в Германия (снимка 3), портите Мартинстор и Швабентор (снимка 4), разходихме се и из приятните улички с характерните за Фрайбург канали-реки. За съжаление малкото време с което разполагахме, а и шопинг обиколката не ни позволи да видим стария замък на Фрайбург, но ще има и следващ път, това е сигурно.

Като цяло Фрайбург е един от най-приятните градове не само в Германия, но и в Европа, които съм посещавал. Чух че имали страхотни винарни, така че следваща екскурзия до там е въпрос на време.

катедралата във Фрайбург Kaufhaus най-старата гостилница в Германия Швабентор
   Bookmark and Share


Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.