Гигантът Фуджи в Япония


желая да следя тази тема за нови коментари
2011-08-16 08:59

Една от най-известните и посещавани забележителности в Япония е планината Фуджи. Японците считат тази планина за свещено място и я почитат особено силно. Внушителният Фуджи е разположен на около 100 км. от столицата Токио, на остров Хоншу и е най-високата точка на Японските острови.

Фуджи се счита не само за уникално творение на природата, но и заема важно място в религията на будистите. Според тях планината представлява врата към отвъдния свят, а нейният връх е считан за Светилище. Дори според древната японска религия, наречена шинтоизъм, всичко на това възвишение е обитавано от духове и богове.

Почитта на местните хора към Фуджи, е увековечена в тяхната култура, обичаи и изкуство. Планината има формата на заострен конус, който впечатлява с размерите и мощта си. Най-подходящото време за посещението й е през юли и август. Но дори и тогава температурите в самата планина са изключително ниски, в съпоставка с температурите в Япония като цяло, през това време от годината. Там са изградени и близо 20 хижи и туристите могат да пренощуват в някоя от тях.

Вулканът се е появил преди повече от 600 хил. години. Досега е изригвал общо 18 пъти, а високото му било може да се види от разстояние повече от 80 км.

Фуджи е отправна точка за милиони туристи всяка година. Те са запленени от неговата мистичност, красота и величие. Преходът през планината трае около 12 часа, а изходната точка от маршрута е градчето Йошидо. Пейзажите, които се откриват от най-високата точка на планината, извисяваща се на 3776 метра надморска височина са просто умопомрачителни и не биха могли да се сравнят с нищо друго. Човек трябва да види всичко това с очите си, за да повярва, че е възможно на земята да съществува подобна красота!

Гигантът Фуджи в Япония Гигантът Фуджи в Япония Гигантът Фуджи в Япония
   Bookmark and Share


Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.