Оксфорд - едно от чудесата на Англия


желая да следя тази тема за нови коментари
2011-07-28 17:53

Оксфорд е бележит научен и университетски център и прочута туристическа дестинация в Англия. Градът заема южната част на Централна Англия и се смята за една от най-великолепните й културни и архитектурни съкровищници. Оксфорд е известен с множеството си исторически паметници, старинен външен вид и елитните си университети. Там, по живописното крайбрежие на река Темза, Оксфорд величествено се е разпрострял и се е показал в целия си блясък.
Населението на града наброява към 200 хил. души и отстои на около 80 км. от британската столица Лондон.
Градът е основан през 3 век пр. Хр. от племето келти. Доста по-късно минава под властта на саксоните, а през средата на 17 век е столица на Кралството по времето на Английската революция.
Първият университет в Оксфорд е построен през 13 век по инициатива на Августинското абатство. Така постепенно броят на студентите се увеличава, докато днес в градът се намират едни от най-престижните и скъпи висши училища, които привличат млади хора от всички краища на света.
Сред най-красивите и прекрасни сгради в града е църквата „Свети Марин“, която се откроява със своята огромна кула. Оксфорд е прословут и с множеството си музеи, най-ярко сред които се открояват „Пит Ривърс“ и „Ашмолиан“. Не е за пропускане и Бодлианската библиотека и постройката на „Радклиф Камера“.
Една приятна разходка из древните улици на многовековния град ще ви върне назад във времето и ще усетите неугасващия дух на средновековната епоха. Ще почувствате безвремието, което цари наоколо и само тълпите от разбързаните хора ще ви връщат към реалността.
В английския град ви очакват много незабравими мигове, пълни с усмивки и забавления. Когато и да ви се отдаде възможност да се възползвате от едно пътуване до Оксфорд, не пропускайте да му се насладите. С цялата тази красота, романтика и естетика от която той е завладяван , веселото изкарване ви е гарантирано!

1 2 3 4
   Bookmark and Share


Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.