НАЦИОНАЛНА изложба на КОТКИ във В. Търново в събота(23.07)


желая да следя тази тема за нови коментари
2011-07-21 11:00

Велико Търново ще е домакин на първата по рода си национална изложба на котки. Мероприятието ще се проведе на 23 юли в Двореца на културата и спорта “Васил Левски”, а организатор е Световната федерация на котките (WCF) и представителствата й в България и в старата столица, Съюзът на фелинолозите и Община Велико Търново.
В класа на т.нар. изложбени котки, в който влизат елитните породи, са заявили участие едни от най-добрите развъдници в страната, намиращи се в София и във Варна. Хората ще могат да видят британска късокосместа, шотландска клепоуха, турска ангорска, сиамска, персийска, ориенталска, невска маскарадна, манкс, донски сфинкс, абисински и др. В отделни категории са сиамските и ориенталските котки, както и представителите на елитната порода донски сфинкс.
Развъдникът във В. Търново ще се представи с персийка котка, турска анкорка, абисинска котка и др.
Обособен клас има и за домашните котки. Всеки притежател може да доведе своя домашен любимец и да го регистрира, дори да не е породист, заяви Диана Монева, представител на Съюза на фелинолозите и организатор на проявата. За домашните котки са отредени отделни призове. Условието е животинките да са здрави и да са с изрязани нокти.
Изложбата ще започне с ветеринарен контрол в 8 ч. сутринта, а откриването е в 10 ч. Ринговете, по време на които ще бъдат връчени призовете, ще са в следобедните часове – от 15 ч. Котките ще бъдат поставени в клетки на маси, собственикът ще стои до нея, а специално обучени стюарди ще ги водят и представят пред съдийската комисия. За стюарди ще бъдат обучавани и деца от В. Търново, каза още Диана Монева.
Международен съдия от Санкт Петербург ще председателства журито. Ако домашният любимец получи три високи оценки от отделни изложби, може да участва и в международни изложби.
   Bookmark and Share


Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.