Толедо - една романтична приказка в Испания


желая да следя тази тема за нови коментари
2011-07-18 16:24

Толедо е град, разположен на по-малко от 100 км. в югозападна посока от Мадрид, в централната част на Испания. Близостта му до испанската столица го прави особено предпочитана туристическа дестинация.
Толедо е място, което е приютило в себе си вековната история на различни племена и нации, населявали в миналото тамошните земи. Толедо е същински музей на открито, който покорява с изяществото на архитектура си и усет към красивото и забележителното. Заради своя уникален вид, през 1986 година градът е вписан в списъка на Юнеско. Населението му наброява около 85 хил. души, но през топлите месеци то драстично се увеличава, заради огромният брой туристи, които го посещават.
Още в древни времена, Толедо се е характеризирал с богата култура и традиции. И до днес, един от основните поминъци на местните, останал като наследство от предците им, е производството на ножове, ками и мечове.
В миналото Толедо е съществувал под името Толетум, а през 193 г.пр.н.е. попада в ръцете на Римската империя. С времето римляните го доукрепват, разширяват и значително го модернизират, като го превръщат във важна военна колония. През 8 век Толедо е завладян от маврите. Тогава преживява бурен икономически и културен разцвет. Градът става известен в християнския и ислямски свят с производството на стомана и висококачествени мечове. От този период е останало невероятно архитектурно наследство, което днес впечатлява и удивява туристите.
В старата част на града ще имате уникалната възможност да се насладите на интригуващи кътчета. Замъкът Алказар е безспорно най-прекрасното здание там. Първият дворец е бил построен още през 3 век, като през вековете многократно е променял външния си облик и конструкция. Друга великолепна забележителност е катедралата, издигната през 1226 – 1493 година. В старата част има доста на брой уютни заведения и ресторанти, където да отпочинете и да се полюбувате на всичко, което ви заобикаля.
При посещението си в Толедо не забравяйте да опитате някои от местните специалитети и да се повесилите вечер в някое от нощните заведения.

1 2 3
   Bookmark and Share


Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.