Санкт Петербург - град с история


желая да следя тази тема за нови коментари
2011-07-13 15:43

Санкт Петербург се намира в Северозападна Русия на Финския залив, в близост до мястото, където река Нева се влива в Балтийско море. Населението му наброява около 4.6 млн. души, което го нарежда на второ място по-големина в държавата.
Санкт Петербург е един от най-красивите и величествени градове в света, с богата история и бурно минало. Градът се отличава със стил и класа и невероятна изтънченост и аристократичност, типични за него от векове. Руският град разкрива пред своите посетители една огромна палитра от цветове, архитектура, строителни стилове и исторически периоди, които мигновено се запечатват в съзнанието на човек.
Санкт Петербург е бившата столица на Русия. И до днес той засенчва със своето великолепие, дори мегаполис като настоящата руска столица - Москва. Санкт Петербург е силно и неразривно свързан с миналото на държавата и никой друг град не би могъл да се мери по слава и мощ с този прекрасен център на културата, изкуството и уникалните монументи.
Санкт Петербург е известен и с огромната си мрежа от водни канали, които кръстосват почти цялата му територия.
Създаването му се свързва с името на цар Петър Велики, който мечтаел да изгради град, който да бъде „прозорец към Европа“. От началото на 18 век до началото на 20 век, Санкт Петербург е столица на империята. През този период, градът придобил елегантен и приказен външен вид, който е останал непокътнат и до наши дни. Той излъчва царственост и непоколебимост, които ни карат да му се възхищаваме и да оставаме без думи.
В бившата столица ще се натъкнете на несравнима колекция от уникални забележителности. Такъв е например пищният и богато украсен Зимен дворец, построен по заповед на царица Елизавета. Петропавловската крепост е място, което задължително трябва да се види, а катедралата „Възнесение Христово“ ще ви впечатли с оригиналната си архитектура.Внимание заслужават и Маринският оперен театър, Казанската катедрала и още много, много други.
Другото нещо, което не бива да пропускате, е да си направите нощна разходка из града.

1 2 3 4
   Bookmark and Share


Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.