Бали - жадувано място за една почивка


желая да следя тази тема за нови коментари
2011-06-14 17:29

Остров Бали е необикновено място, което пленява и омагьосва със своето съвършенство и хармония. Този малък тропически рай, разположен в сърцето на Индонезийския архипелаг, дълбоко впечатлява с красотата и обаянието си.
Бали е земя на величествени вулкани, планински хълмове достигащи небето, уникална култура и танци, тайнствена джунгла, огромни оризени поля, велика история и 1000 храма. Към всичко това прибавете живописните плажове, прекрасно море, екзотична обстановка и ще разберете, че Бали е жадувано място за една романтична почивка.
Красотата на острова е необятна. Попаднали веднъж в този рай, няма да искате да си тръгнете. Всичко тук е толкова различно и невероятно от нашите традиции и обичаи. Човек попада в един свят, който е колкото реален, толкова изглежда и като сън.
Местните жители са успели да запазят непокътнато природното богатство на Бали и да го превърнат в същинска приказка. Модерните Спа хотели и луксозни комплекси по никакъв начин не застрашават хармонията в природата, а дори напротив – по идеален начин се вписват в общия индонезийски пейзаж. Тук смайващите прелести на острова се съчетават с древната култура, история и традиции на тукашните жители, вече векове наред.
Бали е известен още и като „Островът на 1000 храма“, тъй като на територията му се простират огромен брой будистки храмове и пагоди. Това говори за дълбоката религиозност на обитателите му, които с толкова любов и внимание се отнасят към острова.
Най-голям град и столица на Бали е Денпасар, простираща се по южното му крайбрежие.
Постоянното население на това магнетично кътче е близо 3 млн. души. В по-голямата си част то е представено от хинди, а по-малко от 10% са мюсюлмани.
Изживейте едно магично приключение, неречено Бали. Насладете се на красотата и пищността на тази тропическа приказка, в която главни герои ще сте вие!

1 2 3
   Bookmark and Share


Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.